Υπόθεση Πελικό: Εθισμένοι σε ουσίες και 70χρονος που ασελγούσε στην κόρη του, τα κτήνη που βίαζαν την ναρκωμένη Ζιζέλ

Υπόθεση Πελικό: Ένας 70χρονος που βίαζε την κόρη του και άλλοι έξι από τους 50 βιαστές της Ζιζέλ στο εδώλιο Facebook Twitter
Ο Ντομινίκ Πελικό, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση που έχει παγκόσμιο αντίκτυπο. Η φωτογραφία είναι από τη στιγμή που συνελήφθη
0

Συνεχίζεται τη Δευτέρα για έβδομη εβδομάδα στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν η πολύκροτη δίκη για τους βιασμούς της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό από τον σύζυγό της και 50 άγνωστους άνδρες, που ο βασικός κατηγορούμενος «στρατολογούσε» από πλατφόρμα για swingers στο διαδίκτυο.

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται η δίκη που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία με την εξέταση επτά από τους 50 κατηγορούμενους για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας 70χρονος, καταδικασμένος για τον βιασμό της ίδιας του της κόρης, ενώ οι υπόλοιποι έξι μιλούν για προβλήματα με τον αλκοολισμό και άλλους εθισμούς σε ουσίες.

Οι κατηγορούμενοι που απολογούνται αυτή την εβδομάδα: 

Ντομινίκ Ντ. 45 ετών
Ο κατηγορούμενος κατάγεται από την μικρή πόλη Λε Ποντέ, κοντά στο χωριό Μαζάν της νοτιοανατολικής Γαλλίας, όπου κατοικούσε το ζεύγος Πελικό. Επισκέφθηκε την οικία των Πελικό έξι φορές από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020. Πρώην στρατιωτικός και μετέπειτα οδηγός φορτηγού, ο 45χρονος κατά την ανάκριση υποστήριξε πως επισκεπτόταν την πλατφόρμα γνωριμιών από όπου γνώρισε τον Πελικό εξαιτίας της έλλειψης σεξουαλικής επιθυμίας από την σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος, όταν συνελήφθη, δήλωσε πως ο Ντομινίκ Πελικό ήταν μαζί του ξεκάθαρος. Τον είχε ενημερώσει ότι η Ζιζέλ ήταν ναρκωμένη για  να κάνει μαζί της σεξ χωρίς εκείνη να το αντιληφθεί και ότι πρέπει να ληφθούν οι μέγιστες προφυλάξεις. Ο ίδιος, δήλωσε πως το γεγονός ότι το θύμα ήταν ένα υποταγμένο σεξουαλικό αντικείμενο συνέβαλε στην διέγερσή του. Όμως, κατά την έναρξη της δίκης ο 45χρονος κατηγορούμενος ανέφερε πως δεν παραδέχεται τα γεγονότα.

Σιπριάν Σ. 43 ετών
Στον σκληρό δίσκο του Ντομινίκ Πελικό ο 43χρονος είναι καταγεγραμμένος με το ψευδώνυμο «Νταβίντ του Καρπαντρά» - το Καρπαντρά είναι μια μικρή πόλη κοντά στο χωριό Μαζάν. 

Άνεργος και πατέρας ενός παιδιού, ο κατηγορούμενος επισκέφθηκε την οικία των Πελικό μία φορά το 2017. Πέρασε την παιδική του ηλικία σε ιδρύματα και ανάδοχες οικογένειες ενώ όταν ενηλικιώθηκε απέκτησε εθισμό στο αλκοόλ. Η ψυχολόγος που τον εξέτασε τον περιέγραψε ως «ευάλωτο άτομο, που χρειάζεται ασφάλεια, στοργή και την αίσθηση πως ανήκει κάπου». 

Κατά την ανάκριση παραδέχθηκε πως όταν επισκέφθηκε την οικία του ζεύγους Πελικό κατάλαβε γρήγορα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την διέγερσή του. Αν και στην ανάκριση, όταν είδε απόσπασμα από βίντεο δήλωσε σοκαρισμένος και παραδέχθηκε πως πρόκειται για βιασμό αφού το θύμα δεν συναινεί, στην έναρξη της δίκης ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τα γεγονότα.

Μοχάμεντ Ρ. 70 ετών
Γνώρισε τον βασικό κατηγορούμενο Ντομινίκ Πελικό σε πλατφόρμα γνωριμιών. Στα αρχεία του Πελικό φέρει το ψευδώνυμο «Momo Île de Ré» (Το Ιλ ντε Ρε είναι νησί στη Γαλλία) με ημερομηνία Μάιος 2019. Ο Πελικό του ζήτησε να βρεθούν στο εξοχικό της κόρης του για να κάνουν τρίο με την Ζιζέλ. Όταν πήγε, ο βασικός κατηγορούμενος τον περίμενε γυμνός στην είσοδο. Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην ανάκριση πως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά αποφάσισε να παραμείνει.

Ο 70χρονος συνταξιούχος είναι πατέρας επτά παιδιών από τρεις διαφορετικές γυναίκες και το 1999 είχε καταδικαστεί για τον βιασμό της κόρης του. Ο ίδιος υποστήριξε πως η κόρη του, τού έστησε παγίδα με τις πρώην συντρόφους του και ανέφερε ότι είναι θύμα δικαστικής πλάνης. 

Στην ανάκριση για τον βιασμό της Ζιζέλ δήλωσε πως είχε την συγκατάθεση του συζύγου, αφού η σύζυγος κοιμόταν. Πάσχει από καρκίνο και έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές, όμως στη δίκη εικάζεται ότι θα παραστεί.

Σιρίλ. Β. 47 ετών
Τον Νοέμβριο του 2018 εμφανίζεται σε βίντεο του Πελικό με τίτλο «Με τον Σιρίλ του Καρπαντρά». Άγαμος, χωρίς παιδιά, οδηγός φορτηγού και χρήστης κάνναβης καθημερινά κατά δήλωσή του. Στην ανάκριση δήλωσε πως συχνά χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες γνωριμιών για swingers (ανταλλαγής συντρόφων). 

Η σύντροφός του τον περιέγραψε «γεμάτο σεβασμό και πολύ ευγενικό άνθρωπο». Κατά την επίσκεψή του στην οικία των Πελικό δήλωσε πως η ατμόσφαιρα ήταν «νοσηρή» και η συμπεριφορά του βασικού κατηγορούμενου «καθοδηγητική». Στην έναρξη της δίκης δεν παραδέχτηκε πως έχει διαπράξει βιασμό.

Μαχντί Ντ. 36 ετών
Με καταγωγή από την Αβινιόν, στα αρχεία του Πελικό φέρει τον κωδικό «Hugo nuit du 061018», προφανώς, επειδή είχε πάει στην οικία Πελικό τη νύχτα της 6ης Οκτωβρίου του 2018. Στην ανάκριση είπε πως γνώρισε τον Πελικό στην πλατφόρμα γνωριμιών. Ο Πελικό του ανέφερε πως είναι ένα ελεύθερο ζευγάρι που επιθυμεί να γνωρίσει άντρες. 

Πήγε στο σπίτι του βασικού κατηγορούμενου μόνο μία φορά και δήλωσε πως καθώς ήταν συνηθισμένος στις ελεύθερες σχέσεις δεν τον ενόχλησε το σενάριο μιας γυναίκας που προσποιείται ότι κοιμάται, αν και δεν ρώτησε αν εκείνη κοιμόταν πραγματικά. Και αυτός στην ανάκριση υποστήριξε πως αισθάνθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Αχμέντ. Τ. 54 ετών
Παντρεμένος εδώ και 30 χρόνια, πατέρας τριών παιδιών, δήλωσε πως έχει «συνηθισμένες και τακτικές σεξουαλικές σχέσεις». Επισκέφθηκε μία φορά την οικία Πελικό και ανέφερε πως νόμιζε ότι η Ζιζέλ προσποιούνταν πως κοιμάται επειδή ήταν ντροπαλή. 

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως ρώτησε τον Πελικό για την κατάσταση της Ζιζέλ, όμως θεώρησε ότι είχε την συγκατάθεσή της μέσω του συζύγου της, τον οποίο ο 54χρονος είχε εμπιστευθεί. Κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει τα γεγονότα.

Ρεντουάν Α. 40 ετών
Όταν αναγνωρίστηκε από την αστυνομία ως ένας από τους βιαστές της Ζιζέλ Πελικό ήταν, ήδη, στην φυλακή για άλλα αδικήματα. Διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών, έχει καταδικαστεί για κλοπές, για βία κατά της συζύγου και για απειλές θανάτου κατά προσώπων που κατέχουν δημόσια εξουσία. Στην ανάκριση δήλωσε πως πήγε για πρώτη φορά στην οικία των Πελικό στη Μαζάν για να γνωρίσει ένα «ελεύθερο ζευγάρι». Βρήκε την Ζιζέλ να κοιμάται και τη βίασε.

Λίγες ημέρες αργότερα, ξαναπήγε στους Πελικό αφού του το ζήτησε ο Ντομινίκ. Ζήτησε χρήματα από τον βασικό κατηγορούμενο ως αντάλλαγμα για τη σιωπή του. Επίσης, ζήτησε από τον Πελικό να του δώσει και χάπια από αυτά με τα οποία νάρκωνε τη Ζιζέλ. Η ψυχολογος που τον εξέτασε τον περιγράφει ως «άτομο ανίκανο να συμμορφωθεί με τους νόμους και τους κοινωνικούς κανόνες». Και αυτός ο κατηγορούμενος κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε πως δεν παραδέχεται τα γεγονότα.

Ο 71χρονος συνταξιούχος ηλεκτρολόγος Ντομινίκ Πελικό νάρκωνε επί 10 χρόνια την σύζυγό του και «παραχωρούσε» το αναίσθητο σώμα της στους βιαστές της ενώ ο ίδιος ήταν παρών και κατέγραφε τους βιασμούς. Ο βασικός κατηγορούμενος βίαζε και ο ίδιος τη Ζιζέλ αφού πρώτα την είχε ναρκώσει με αγχολυτικά χάπια, που έβαζε κρυφά στο δείπνο της.

Η δίκη για τους πολλαπλούς βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό ξεκίνησε στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν στις 2 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο. Η Ζιζέλ Πελικό έχει αναδειχθεί σε σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας στη Γαλλία, αφού αρνήθηκε να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών και κάθε μέρα δίνει το παρών στο δικαστήριο κοιτάζοντας στα μάτια τους βιαστές της και τον ιθύνοντα νου των βιασμών της, τον πρώην σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιμητής του Πελικό στην Τουλούζη: Τρία χρόνια φυλακή σε 46χρονο που νάρκωνε και κακοποιούσε σεξουαλικά τη σύζυγό του

Διεθνή / Μιμητής του Πελικό στην Τουλούζη: Τρία χρόνια φυλακή σε 46χρονο που νάρκωνε και κακοποιούσε σεξουαλικά τη σύζυγό του

Η συνήγορός του δήλωσε πως «κατά τη διάρκεια της δίκης, είχαμε όλοι στο μυαλό μας την υπόθεση Πελικό» αλλά τόνισε ότι δεν συγκρίνεται με τους «βιασμούς της Μαζάν»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ντομινίκ Πελικό: «Ποτέ δεν άγγιξα την κόρη μου και τα εγγόνια μου» είπε στο δικαστήριο

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Γιατί νάρκωσε την κόρη του ο δράστης - Ποτέ δεν την άγγιξα, λέει ο Ντομινίκ

Φωτογραφίες της κόρης του Ντομινίκ Πελικό να κοιμάται φορώντας μόνο εσώρουχα, βρήκε η αστυνομία - Δεν αναγνωρίζω αυτά τα εσώρουχα, ήταν σίγουρα ναρκωμένη, κατέθεσε ο σύζυγός της στο δικαστήριο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Υπόθεση Πελικό: Το προφίλ των πέντε βιαστών της Ζιζέλ που θα εξεταστούν αυτή την εβδομάδα

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Συνταξιούχος, άνεργος και άλλοι τρεις από τους 50 βιαστές της ναρκωμένης Ζιζέλ στο εδώλιο

Αυτή την εβδομάδα θα εξεταστούν στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν 5 από τα τέρατα που βίαζαν την Ζιζέλ Πελικό - Τι ισχυρίζονται ο Ντιντιέ Σ., ο Καρίμ Σ., ο Βενσάν Σ., ο Ζαν Μαρκ Λ. και ο Πατρίκ Α.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Καταζητείται τρία χρόνια αφού άρπαξε τα παιδιά του και κρύφτηκε στην άγρια φύση

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Καταζητείται τρία χρόνια αφού άρπαξε τα παιδιά του και κρύφτηκε στην άγρια φύση

Πολλοί υποψιάζονται ότι ο Φίλιπς λαμβάνει βοήθεια από υποστηρικτές, καθώς η απομονωμένη περιοχή στην οποία κρύβεται είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να απομονωθούν από την κοινωνία
LIFO NEWSROOM