ΣΕΙΣΜΟΣ

Κασσελάκης: Αφού είμαι τόσο κακός πρόεδρος, γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;

Κασσελάκης: Αφού είμαι τόσο κακός πρόεδρος, γιατί δεν με αφήνουν να χάσω; Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβήτησε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που αποφάσισε τον αποκλεισμό του από την κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε ότι το Συνέδριο θα αναβληθεί, δίνοντας την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, μετά την απόφαση της ΚΕ του κόμματος να τον εξαιρέσει.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη στο Star, ο κ. Κασσελάκης διευκρίνισε σχετικά με τις καταγγελίες ότι υποστηρικτές του εξαπέλυσαν φραστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ότι «συμπεριφορές οι οποίες δεν συνάδουν με τα ήθη και τις αρχές όχι μόνο της Αριστεράς αλλά της Δημοκρατίας μας, δεν είναι συμπεριφορές που εκφράζουν εμένα. Το είχα πει αυτό και για τη ΔΕΘ, όπου υπήρχαν τότε δημοσιεύματα για αντιδράσεις οπαδών μου, το έχω πει και για αυτήν την Κεντρική Επιτροπή».

Συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα: «Όποιος θέλει να εκφράσει τον Κασσελάκη ως τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος σε οποιαδήποτε κομματική εκδήλωση από εδώ και πέρα και στο Συνέδριο, πρέπει να συμπεριφέρεται με σεβασμό προς τους άλλους συντρόφους, τα άλλα μέλη του κόμματος».

Όσο αφορά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία τον απέκλεισε από τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι οι 138 που τον απέκλεισαν δεν αποτελούν πλειοψηφία στο σύνολο των 295 μελών, με τις συνθήκες που επικράτησαν της μη επίτευξης απαρτίας αρχικά,  της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη της συνεδρίασης και της μη ταυτοποίησης όσων ψήφισαν.

«Δεν υπήρχε κάλπη στην ψηφοφορία και επίσης δεν καταμετρήθηκαν οι ψήφοι» πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος ανέφερε για την Κεντρική Επιτροπή ότι  «το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχει αρμοδιότητα και εξουσία στο να αποκλείσει καμία υποψηφιότητα», ενώ διάβασε και το σχετικό άρθρο για την αρμοδιότητα του Συνεδρίου. «Δεν αμφισβητώ την άρση εμπιστοσύνης. Αμφισβητώ τα όσα ακολούθησαν» ξεκαθάρισε, χαρακτηρίζοντας ακόμη τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «αμετάκλητου αποκλεισμού» σαν «σοκαριστικές» και επισημαίνοντας ότι το καταστατικό ορίζει πως σε περίπτωση άρσης εμπιστοσύνης συγκαλείται Συνέδριο, το οποίο μπορεί επίσης να ανακαλέσει τον αποκλεισμό. 

«Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους» διαβεβαίωσε ο κ. Κασσελάκης, ενώ κάλεσε τη βάση να μην απογοητεύεται και να ψηφίσει για συνέδρους.  «Το κόμμα δεν είναι ακέφαλο. Και βάσει νόμου δεν είναι ακέφαλο. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος πρόεδρος. Το συνέδριο μόνο εγκρίνει υποψηφιότητες με βάση το Καταστατικό» υποστήριξε, θέτοντας μάλιστα ζήτημα λήψης πειθαρχικών μέτρων από την Επιτροπή Δεοντολογίας για όποιον το αμφισβητεί.

Όσον αφορά το γιατί έγιναν όλα αυτά ανέφερε: «Για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί γνωρίζουν ότι εφόσον είμαι υποψήφιος η βάση θα εκφραστεί και δεν θα χάσω», θέτοντας το ερώτημα: «Αφού είμαι τόσο κακός πρόεδρος, γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;».    

Πολιτική
0

ΣΕΙΣΜΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μητσοτάκης για τον υπερτουρισμό: Η Ελλάδα δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και δεν πρέπει να αποκτήσει

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον υπερτουρισμό: Η Ελλάδα δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και δεν πρέπει να αποκτήσει

Τόνισε ότι οι υποδομές σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τον αυξημένο αριθμό τουριστών και ότι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν περισσότερους εάν βελτιώνονταν
LIFO NEWSROOM
Τατάρ για Κυπριακό: Όταν ικανοποιηθεί το αίτημά μας για κυριαρχία, τότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις

Πολιτική / Τατάρ για Κυπριακό: Όταν ικανοποιηθεί το αίτημά μας για κυριαρχία, τότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις

Ενόψει της συνάντησης του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Η ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών είναι μια πραγματικότητα που υλοποιείται καθημερινά»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Η ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών πραγματικότητα που υλοποιείται καθημερινά»

Σήμερα ενσωματώθηκαν 35 νέα λεωφορεία στις αστικές γραμμές Αττικής - «Στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 950 νέα λεωφορεία στην Αττική μέχρι το καλοκαίρι του 2025»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: «Σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα» λένε συνεργάτες του Κασσελάκη

Πολιτική / Κασσελάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα»

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-Στέφανου Κασσελάκη μετά την απόφαση να απορριφθεί η υποψηφιότητα του τέως προέδρου - «Θα αποφασίσει το Συνέδριο» λέει η πλευρά Κασσελάκη - «Αμετάκλητη» η απόφαση για αποκλεισμό Κασσελάκη από τις εκλογές, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Ανδρουλάκης: «Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά»

Πολιτική / Νίκος Ανδρουλάκης: «Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά»

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους για τη μάχη, καθώς «με τη στάση τους, έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα»
LIFO NEWSROOM