Στο Σχολαρχείο της Κυψέλης κάθε γεύμα είναι μια αυθεντική εμπειρία ελληνικής παράδοσης και φιλοξενίας. Η ομάδα που βρίσκεται συνεχώς πίσω από κάθε λεπτομέρεια φροντίζει ώστε κάθε στιγμή εδώ να σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα φιλικό σπίτι, με τη νοικοκυρά στην κουζίνα να βάζει τα δυνατά της για να σε ευχαριστήσει.

 

Οι χειροποίητες γεύσεις παρασκευάζονται καθημερινά με φρέσκα, τοπικά προϊόντα, διατηρώντας σταθερά την ποιότητα σε όσα πιάτα έχουμε αγαπήσει, ενώ κάθε τόσο θα βρίσκεις νέες προτάσεις που θα σε κερδίζουν αμέσως. Στα new entries η picanha από μοσχαράκι γάλακτος, τρυφερή και λαχταριστή, αλλά και το ψαρονέφρι με σάλτσα ψητού και καπνιστό τυρί.

 

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το μενού είναι πλούσιο σε ορεκτικά που σε προετοιμάζουν κατάλληλα για το γεύμα σου, όλα φτιαγμένα στο χέρι, όπως οι φανταστικοί κολοκυθοκεφτέδες –από τους καλύτερους που θα βρεις στην Αθήνα–, οι παραδοσιακές πίτες, ακόμα και οι αλοιφές που διαφέρουν χάρη στη σπιτική συνταγή τους.

 

Το Σχολαρχείο είναι από τα λίγα στέκια στην Κυψέλη που κρατάει τα τραπέζια του στην πλατεία χειμώνα - καλοκαίρι και με τον κατάλληλο εξοπλισμό μάς προστατεύει από το κρύο ώστε να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή όπως ακριβώς τη θέλουμε. Άλλωστε, αυτός είναι ο δεύτερος χειμώνας που θα περάσουμε στον ανακαινισμένο χώρο που μεγάλωσε, ομόρφυνε και μας φιλοξενεί και φέτος με ένα μεγάλο χαμόγελο. 

 

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Εδώ κάθε γεύση αντανακλά την αγάπη και την αφοσίωση στην ελληνική κουζίνα κι αυτό δημιουργεί μια εμπειρία που δεν τη βαριέσαι ποτέ.

 

Επτανήσου 18, Κυψέλη, 210 8815820 

Social: to_scholarchio_tis_kypselis

Οδηγός Γεύσης