Το Flake ήρθε στην Κυψέλη πριν από περίπου έναν χρόνο για να δώσει χαρά σε όσους λατρεύουμε το φρεσκοφουρνιστό ψωμί που πάντα θα μας θυμίζει μαγειρευτό φαγητό της μαμάς στο οικογενειακό τραπέζι. Μόνο που εδώ όλη αυτή η αγάπη για την παράδοση συνδυάζεται με τις νέες τάσεις της διατροφής αλλά και της γαστρονομίας για να μας προσφέρει επιλογές γλυκές και αλμυρές, φτιαγμένες με ποιοτικά υλικά και εμμονή στη λεπτομέρεια. 

 

Αυτό το αρτοποιείο τρίτης γενιάς, όπως ονομάζεται η σύγχρονη εκδοχή του κλασικού φούρνου, ανοίγει από νωρίς, με τα μοσχομυριστά καρβέλια να έχουν μόλις βγει από τον φούρνο και τις βιτρίνες του γεμάτες λιχουδιές και σνακ φτιαγμένα με premium ύλες και ψαγμένες συνταγές.

 

Flake
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Στο microbakery με τη σκανδιναβική αισθητική και την urban ατμόσφαιρα καταφθάνουν από νωρίς παρέες αλλά και θαμώνες που θέλουν να ξεκινήσουν τη μέρα τους με ένα γευστικό πρωινό. Τα πιάτα βασίζονται στα ιδιαίτερα ψωμιά του Flake –προζυμένια, με αλεύρι ολικής άλεσης και πίτουρο– και οι προτάσεις περιλαμβάνουν από αβοκάντο τοστ με τηγανητό αυγό, μυρώνια και σκόρδο ή scrambled eggs με μαρμελάδα ντομάτας μέχρι vegan συνταγές όπως το mushroom bowl με μανιτάρια, σιτάρι και κρέμα βασιλικού.

 

Όσοι πάλι ξεκινάμε τη μέρα μας με γλυκό για να πάρουμε περισσότερη ενέργεια –και μπόλικη ευχαρίστηση–, η babka με πραλίνα σοκολάτας είναι ένα όνειρο, όπως και το brioche roll με κρέμα πορτοκάλι. Ό,τι κι αν δοκιμάσεις, καταλαβαίνεις γιατί η έννοια του φούρνου θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής μας. Άλλωστε, το Flake κατάφερε να βάλει στην καθημερινότητά μας και πάλι τη φράση «πάω να πάρω ψωμί», που δεν πρόκειται να την αποχωριστούμε εύκολα!

 

Σποράδων 24, Κυψέλη 

Instagram: flake.athens

Οδηγός Γεύσης