Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα Facebook Twitter
0

Η Ιταλία μετρά τις πληγές που προκαλεί η ακροδεξιά κυβέρνηση, που εδώ και δύο χρόνια κάνει πράξη το όραμα της Τζόρτζια Μελόνι, για μια χώρα αφοσιωμένη περισσότερο στην αφύπνιση του εθνικιστικού αισθήματος, παρά στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η παρένθετη μητρότητα ήταν ήδη απαγορευμένη στη γειτονική χώρα, αλλά αυτό δεν πλήρωνε τα «Αδέλφια της Ιταλίας». Από την Τετάρτη, η πρακτική της «ενοικιαζόμενης μήτρας» όπως είχε χαρακτηρίσει η Μελόνι απαξιωτικά την παρένθετη μητρότητα, έλαβε μια μορφή καθολικού εγκλήματος, διεθνούς χαρακτήρα.

«Όπως ακριβώς η τρομοκρατία ή η γενοκτονία» θα πρόσθετε η Washington Post σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης Μελόνι. Ο νέος νόμος απαγορεύει στους πολίτες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, να καταφύγουν στο εξωτερικό.

Ποια είναι η επόμενη ημέρα για την Ιταλία

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι θεσμοθέτησε την ποινικοποίηση της παρένθετης μητρότητας για να προασπιστεί το μοντέλο της «παραδοσιακής οικογένειας» και όσοι δεν συμμορφωθούν, τιμωρούνται. Καθώς η συντηρητική της ατζέντα βρίσκει αντίκρισμα και πλέον, μιλάμε για νομοθεσία των μουσολινικών της ονείρων, η Μελόνι επιβάλλεται, έχοντας φροντίσει οι παραβάτες να τιμωρηθούν. Όσοι δεν συμμορφώνονται, θα έρχονται αντιμέτωποι μέχρι και με ποινή φυλάκισης δύο ετών και πρόστιμα ύψους έως και 1 εκατ. ευρώ (836.000 λίρες Αγγλίας).

Προσπάθεια να αφανιστεί η ΛΟΑΤΚΙ+;

Η απόφαση των «Αδελφών» για τον νέο νόμο, έχει πολλές μεταφράσεις. Η επικρατέστερη από αυτές, θέλει την ακροδεξιά να «χτυπά» ακόμη μια φορά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Σε μια διαμαρτυρία την Τρίτη, πριν την ψηφοφορία του ιταλικού κοινοβουλίου, οι διαδηλωτές στράφηκαν κατά της κυβέρνησης, που «επιτίθεται στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα» και ζημιώνει όσους θέλουν να κάνουν παιδιά, παρά την κατακόρυφη μείωση των γεννήσεων στην Ιταλία.

«Αν κάποιος κάνει παιδί, θα πρέπει να του δοθεί μετάλλιο. Εδώ αντίθετα σε στέλνουν στη φυλακή... αν δεν κάνεις παιδιά με τον παραδοσιακό τρόπο. Πρόκειται για έναν τερατώδη νόμο. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει κάτι τέτοιο» τόνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Φράνκο Γκριλίνι, ένας οργισμένος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ιταλία.

Με τη σειρά της, η πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Rainbow Families Alessia Crocini, δήλωσε ότι «το 90% των Ιταλών που επιλέγουν την παρένθετη μητρότητα είναι ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Ως επί το πλείστον, όμως, το κάνουν κρυφά, πράγμα που σημαίνει ότι η νέα απαγόρευση θα επηρεάσει εκ των πραγμάτων μόνο τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια».

Τον Απρίλιο, η Τζόρτζια Μελόνι αποκάλεσε την παρένθετη μητρότητα «απάνθρωπη» πρακτική μιλώντας σε εκδήλωση στη Ρώμη. Είπε ότι η διαδικασία αντιμετωπίζει τα παιδιά ως προϊόντα του σούπερ μάρκετ, απηχώντας τη θέση που εξέφρασε η Καθολική Εκκλησία.

Δεν είναι λίγες οι δημόισιες τοποθετήσεις της Μελόνι, απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ+. Το 2022, η νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας, είχε πει «ναι στη φυσική οικογένεια, όχι στο λόμπι των ΛΟΑΤ». Το 2023, η κυβέρνησή της έδωσε εντολή στο δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνου να σταματήσει την καταγραφή των παιδιών ομόφυλων γονέων, χωρίς πια να κρύβει τις προθέσεις της.

Οι νόμοι για την παρένθετη μητρότητα σε όλο τον κόσμο

-Η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, που απαγορεύουν καθολικά την παρένθετη μητρότητα.

-Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι παράνομη η πληρωμή για παρένθετη μητρότητα πέραν των εύλογων εξόδων της παρένθετης μητέρας. Η παρένθετη μητέρα θα είναι εγγεγραμμένη στο πιστοποιητικό γέννησης μέχρι να μεταβιβαστεί η γονική μέριμνα μέσω γονικής απόφασης.

-Στην Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και την Τσεχική Δημοκρατία, δεν είναι δυνατόν να επιβληθεί δικαστικά μια συμφωνία παρένθετης μητρότητας. Το ίδιο ισχύει και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το δικαστήριο θα αποφασίσει τι είναι προς το συμφέρον του παιδιού σε περίπτωση διαφωνίας.

-Η Ελλάδα δέχεται τα ζευγάρια από άλλες χώρες και παρέχει νομική προστασία στους υποψήφιους γονείς. Οι γονείς και η παρένθετη μητέρα πρέπει να υπογράψουν σύμβαση, η οποία εγκρίνεται από το δικαστήριο. Η παρένθετη μητέρα δεν έχει νομικά δικαιώματα επί του παιδιού, το οποίο αναγνωρίζεται ως παιδί των γονέων που το επιθυμούν.

-Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς επιτρέπουν την παρένθετη μητρότητα σε ομόφυλα ζευγάρια και τους αναγνωρίζουν ως νόμιμους γονείς από τη γέννηση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Οι οικογένειες όσων εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά τις αναφορές για την πιθανή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Ενδείξεις ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τον Σινουάρ

Διεθνή / Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Ενδείξεις ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τον Σινουάρ

Υπουργοί που συμμετέχουν στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, σύμφωνα με τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα Kan και Channel 12, ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πιθανότατα νεκρός
LIFO NEWSROOM