Ναυάγιο στην Κω: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος διακινητής - «Δεν ήμουν εγώ ο χειριστής στο ταχύπλοο»

Ναυάγιο στην Κω: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος διακινητής - «Δεν ήμουν εγώ ο χειριστής του ταχύπλοου» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Προφυλακίστηκε, με την ομόφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, ο 38χρονος που συνελήφθη για το ναυάγιο στην Κω, ως διακινητής μεταναστών και με την κατηγορία της έκθεσης ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο.

Το ναυάγιο έγινε την Τρίτη το βράδυ, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά, οδηγώντας στον θάνατο τεσσάρων μεταναστών, δύο αγοριών 2 και 4 ετών και δυο νεαρών γυναικών. Και αναμένεται η απόφαση προφυλάκισης είτε στις δικαστικές φυλακές Κω ή σε κατάστημα κράτησης της Αττικής.

Ο 38χρονος επέμεινε στην αρχική του θέση και σήμερα, δεύτερη ημέρα της απολογίας του, αρνούμενος  κάθε ευθύνη για όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν αυτός ο χειριστής στο ταχύπλοο, αποφεύγοντας να δηλώσει και το τόπο καταγωγής του, σύμφωνα με την ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πέντε τουλάχιστον καταθέσεις σε βάρος του από διασωθέντες, ενώ η πλειονότητα των προσφύγων, με καταγωγή από Συρία, που επέβαινε στο μοιραίο σκάφος αναγνώρισαν στο πρόσωπο του τον διακινητή.

Επίσης, αναμένεται τις επόμενες ώρες η έκδοση της άδειας μεταφοράς των τεσσάρων σορών των μεταναστών στην Ιατροδικαστική υπηρεσία στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Στην κλειστή δομή προσφύγων στο Πυλί φιλοξενούνται ο 32χρονος πατέρας των δυο αγοριών και σύζυγος της 27χρονης που έχασαν τη ζωή τους, όταν από τους επικίνδυνους ελιγμούς του χειριστή του ταχύπλοου, σύμφωνα με το Λιμενικό, έπεσαν στη θάλασσα. Μαζί με τον πατέρα διασώθηκε και το τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα 5χρονο αγοράκι.

Στην πτέρυγα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων της δομής μεταφέρθηκαν και το 13χρονο κορίτσι και το 3χρονο αγοράκι, παιδιά της 31χρονης γυναίκας που επίσης βρήκε τραγικό θάνατο στο πολύνεκρο ναυάγιο.

Σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις .

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το Μάτι - Μαρίνα Καρύδα: «Την ώρα που καίγονταν ζωντανοί η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media»

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι - Μαρίνα Καρύδα: «Την ώρα που καίγονταν ζωντανοί η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media»

Πώς οι δικηγόροι των θυμάτων αποδόμησαν την αισχρή προσπάθεια του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής να ισχυριστεί πως δεν ήταν στο ΕΣΚΕ αλλά στο γραφείο του και χωρίς ενημέρωση για το τι συνέβαινε
LIFO NEWSROOM