Νορβηγική ψώρα: Πώς μεταδίδεται, ποια τα συμπτώματα και ποιους προσβάλλει

Νορβηγική ψώρα: Πώς μεταδίδεται, ποια τα συμπτώματα και ποιους προσβάλλει Facebook Twitter
Φωτ.: PIXABAY
0

Αναστάτωση επικρατεί στα Χανιά, μετά το κρούσμα νορβηγικής ψώρας σε σχολείο της περιοχής.

Στο 3ο ειδικό δημοτικό σχολείο των Χανίων, εντοπίστηκε παιδί που προσβλήθηκε από νορβηγική ψώρα, μία εξαιρετικά εύκολα μεταδιδόμενη μορφή ψωρίασης, που συνοδεύεται με έντονα συμπτώματα. Αποτέλεσμα ήταν να μπει λουκέτο στη σχολική μονάδα την Παρασκευή.

Στη συνέχεια στο σχολείο έγινε απολύμανση, προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί άλλο κρούσμα νορβηγικής ψώρας.

«Είναι μία ειδική μορφή ψώρας που ανακαλύφθηκε στη Νορβηγία πριν 170 χρόνια. Είναι μία ειδική μορφή που προσβάλει ειδικούς πληθυσμούς. Μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, ακόμα και με ένα τυχαίο άγγιγμα, με αντικείμενα και ρούχα. Χρειάζεται προσεκτική επιδημιολογική προσέγγιση του χώρου που χρησιμοποίησε ο μαθητής», ανέφερε μιλώντας για το περιστατικό στο Mega, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Νορβηγική ψώρα: Ποια τα συμπτώματα και ποιους προσβάλλει

«Προϋποθέτει πεσμένο ανοσοποιητικό, ειδικές παθήσεις, όπως η άνοια και τα νευροπαθητικά προβλήματα καθώς και σε πληθυσμούς, σε άτομα με ειδικές δεξιότητες» συνέχισε ο κ.Τζανάκης.

«Μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, ακόμα και με ένα τυχαίο άγγιγμα, με αντικείμενα και ρούχα. Χρειάζεται προσεκτική επιδημιολογική προσέγγιση του χώρου που χρησιμοποίησε ο μαθητής» συμπλήρωσε, ενώ σχετικά με τα συμπτώματα, ανέφερε πως τα συχνότερα είναι η φαγούρα και οι δερματικές εξανθηματικές βλάβες.

Αυτές μπορεί να αφορούν σε μεγάλο μέρος του σώματος ή να περιορίζονται ανάμεσα σε δάκτυλα, καρπούς, αγκώνες, μασχάλες, θηλές, γεννητική περιοχή, μέση, ανάμεσα στις ωμοπλάτες, στα γόνατα και σε άλλα μέρη του σώματος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράμα: Ξεκινούν χολιγουντιανά γυρίσματα με Βενσάν Κασέλ, Σάλμα Χάγιεκ, Κρις Έβανς - Ταινία του Netflix για την κλιματική αλλαγή

Ελλάδα / Στον Βώλακα της Δράμας Σάλμα Χάγιεκ, Κρις Έβανς, Βενσάν Κασέλ για τη νέα ταινία του Netflix

Απόλυτη μυστικότητα για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ρόμαν Γαβρά με αστέρες του Χόλιγουντ - Περισσότερα από 150 άτομα βρίσκονται ήδη στην περιοχή - Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
LIFO NEWSROOM