Η εταιρεία παραγωγής του Blade Runner 2049 μηνύει τον Μασκ για εικόνες των ρομποταξί

Η εταιρεία παραγωγής του Blade Runner 2049 μηνύει τον Μασκ για εικόνες των ρομποταξί Facebook Twitter
0

Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας Blade Runner 2049 κατέθεσε μήνυση κατά της Tesla, του Έλον Μασκ και της Warner Bros Discovery, ισχυριζόμενη ότι χρησιμοποίησαν εικόνες από την ταινία χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με την Alcon Entertainment, η εταιρεία είχε απορρίψει συγκεκριμένα αίτημα της Warner Bros για χρήση υλικού από την ταινία κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πολυαναμενόμενου ρομποταξί της Tesla στις 10 Οκτωβρίου. Ωστόσο, η Alcon ισχυρίζεται ότι, παρά την άρνησή της, η Tesla και οι υπόλοιποι διοργανωτές της εκδήλωσης χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να δημιουργήσουν προωθητικό υλικό βασισμένο στην ταινία. Η Tesla και η Warner Bros δεν απάντησαν άμεσα στα αιτήματα του BBC News για σχολιασμό.

Η μήνυση αναφέρει ότι «το οικονομικό μέγεθος της παράνομης χρήσης ήταν σημαντικό» και προειδοποιεί πως κάθε σοβαρή εταιρεία που εξετάζει συνεργασία με την Tesla θα πρέπει να λάβει υπόψη τη «μαζικά ενισχυμένη, πολιτικοποιημένη και απρόβλεπτη συμπεριφορά» του Μασκ, η οποία «μερικές φορές φλερτάρει με το ρητορικό μίσος».

Η Alcon κατηγορεί επίσης τους διοργανωτές της εκδήλωσης για «ψευδή υποστήριξη», υπονοώντας ότι υπήρχε σύνδεση μεταξύ της εταιρείας παραγωγής και της Tesla.

Η Warner Bros, η οποία φιλοξένησε την εκδήλωση για το ρομποταξί σε ένα από τα κινηματογραφικά της στούντιο, ήταν επίσης ο διανομέας της ταινίας Blade Runner 2049 το 2017. Η ταινία, η πολυαναμενόμενη συνέχεια του κλασικού έργου επιστημονικής φαντασίας του 1982, κέρδισε δύο Όσκαρ και είχε πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Χάρισον Φορντ, Άνα ντε Άρμας και Τζάρεντ Λέτο.

Ο Έλον Μασκ έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην πρωτότυπη ταινία, υπονοώντας ότι αποτέλεσε έμπνευση για το Cybertruck της Tesla.

Η Alcon, επιπλέον, ετοιμάζει την τηλεοπτική σειρά Blade Runner 2099, η οποία θα αποτελεί συνέχεια της ιστορίας.

Σε μια ξεχωριστή περίπτωση, ο σκηνοθέτης της ταινίας επιστημονικής φαντασίας I, Robot του 2004, Άλεξ Προγιάς, κατηγόρησε επίσης τον Μασκ για αντιγραφή των σχεδίων του για ανθρωποειδή ρομπότ και αυτόνομα οχήματα. Ο τίτλος της εκδήλωσης της Tesla, We, Robot, που παραπέμπει σε συλλογή διηγημάτων του Isaac Asimov, τράβηξε την προσοχή του Προγιάς, ο οποίος σχολίασε σε ανάρτησή του στο X: «Έι Έλον, μπορώ να πάρω τα σχέδιά μου πίσω, παρακαλώ;».

Ωστόσο, η δήλωσή του αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς κάποιοι υπαινίχθηκαν ότι και η δική του ταινία δεν ήταν απόλυτα πρωτότυπη.

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Interpol: Ισραηλινός που κατηγορείται για εμπόριο οργάνων ζει ανενόχλητος στην Τουρκία

Διεθνή / Interpol: Ισραηλινός που κατηγορείται για εμπόριο οργάνων ζει ανενόχλητος στην Τουρκία

Οι κατηγορίες για εμπορία οργάνων και η σύλληψη στην Τουρκία - Το «ψάρεμα» Σύρων προσφύγων - Οι δραστηριότητες στην Αλβανία - Η νέα ζωή στην Τουρκία και οι εξαγωγές σίδηρο και χάλυβα στο Ισραήλ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Υπάλληλος του Πενταγώνου ύποπτη για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων στο Ιράν

Διεθνή / Υπάλληλος του Πενταγώνου ύποπτη για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων στο Ιράν

Το εν λόγω άτομο διαθέτει άδεια ασφαλείας που παρέχει πρόσβαση σε εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες και υπηρετεί ως διευθυντής στο Γραφείο του Βοηθού Υπουργού Άμυνας για Ειδικές Επιχειρήσεις
LIFO NEWSROOM
Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

Διεθνή / Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

«Αν αρθεί η απομόνωση του αρχηγού της τρομοκρατίας, ας έρθει να μιλήσει στη συνεδρίαση της ομάδας Κόμματος Ισότητας των Λαών και Δημοκρατίας (DEM) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση», είπε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί
LIFO NEWSROOM