Αμαλιάδα: «Δεν είναι τυχαίο να φεύγουν στα χέρια της τέσσερα μωρά» λέει μητέρα νεκρού βρέφους

Αμαλιάδα: «Δεν είναι τυχαίο να φεύγουν στα χέρια της τέσσερα μωρά» λέει μητέρα νεκρού βρέφους Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του θανάτου των δύο μωρών της 24χρονης Ειρήνης στην Αμαλιάδα, αλλά και δύο ακόμη βρεφών του φιλικού της περιβάλλοντος.

Οι θάνατοι των τεσσάρων παιδιών σε τέσσερα χρόνια:

  • 6 μηνών κορίτσι στις 4 Φεβρουαρίου 2021 το οποίο πρόσεχε η νεαρή, σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία στο Mega.
  • βρέφος 29 ημερών στις 19 Ιουνίου 2022, παιδί της νεαρής
  • βρέφος 2 μηνών τον Οκτώβριο του 2023, παιδί της νεαρής
  • 15 μηνών αγόρι στις 5 Αυγούστου 2024, φέρεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας η νεαρή

Νέα μαρτυρία της μητέρας του παιδιού που πέθανε το 2021 στα χέρια της 24χρονης, έρχεται στο «φως». Η μητέρα αναφέρει πως το έξι μηνών κοριτσάκι της βρέθηκε νεκρό τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς όσο το πρόσεχε η 24χρονη. Δήλωσε πως η 24χρονη «επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως την κατηγορώ ευθέως ότι αυτή σκότωσε το παιδί μου. Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο (...) έχω όμως, υποψίες και προσπαθώ να μάθω τα αίτια θανάτου του παιδιού μου» είπε η μητέρα του τέταρτου μωρού που έφυγε μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Δεν είναι τυχαίο τέσσερα παιδάκια να φεύγουν στα χέρια της» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος, σημείωσε ότι οι Αρχές ήταν ενήμερες για τις συνθήκες, πλην όμως ήταν υποστελεχωμένες και άρα «λίγες» μπροστά στο πρόβλημα, αφού δεν συνέδραμαν πριν τον θάνατο κάποιου από τα παιδιά, αλλά κατόπιν αυτών».

Σε σχετική ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρεται ότι είχαν γίνει κλήσεις για την συγκεκριμένη γυναίκα, πριν ακόμα γίνει μητέρα καθώς ζούσε σε προβληματικό περιβάλλον. Παράλληλα, στην ανακοίνωση αφήνονται αιχμές για «τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών» καθώς «η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία».

Αμαλιάδα: «Πέντε οι θάνατοι βρεφών»

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Απογευματινή» δημοσίευσε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της, ότι πριν από δέκα χρόνια το λίγων μηνών αδελφάκι της 24χρονης- σήμερα- Ειρήνης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή με τις πληροφορίες γύρω από τον θάνατό της να παραμένουν ασαφείς. 

«Κοινός παρονομαστής στους ανεξήγητους θανάτους μία νεαρή κοπέλα, η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, που πριν από λίγους μήνες είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, όταν είχε γίνει γνωστό ότι σε διάστημα 16 μηνών είχε χάσει και τα δύο μωρά της. Η 24χρονη φέρεται να συνδέεται με τους θανάτους τεσσάρων βρεφών, ενώ δέκα χρόνια πριν είχε φύγει ξαφνικά από τη ζωή και η λίγων μηνών αδελφή της, με τις πληροφορίες γύρω από τον θάνατο αυτό να παραμένουν ασαφείς. Σημειώνεται ότι όλα τα βρέφη ήταν υγιή, δεν υπήρξε συγκεκριμένη αιτία θανάτου, ενώ η νεαρή γυναίκα, τουλάχιστον με τα τέσσερα παιδιά, ήταν μόνη μαζί τους. Η υπόθεση, που αναδείχθηκε μέσα από την εκπομπή Φως στο Τούνελ», απέκτησε νέες διαστάσεις όταν αποκαλύφθηκε ότι τον περασμένο Αύγουστο ο γιος της συγκατοίκου της, ηλικίας 15 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο. Σε μια προσπάθεια να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών, Νίκος Νικολάου, ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης» αναφέρει το δημοσίευμα.

Αμαλιάδα: Ο θάνατος των παιδιών της 24χρονης

Μετά τον θάνατο του μωρού της φίλης της τον Φεβρουάριο του 2021, ακολούθησε εκείνος του πρώτου παιδιού της 24χρονης τον Ιούνιο του 2022. Τον Οκτώβριο του 2023 έφυγε και το δεύτερο παιδί της στον θάλαμο του «Αγία Σοφία» και 1,5 μήνα πριν, τον περασμένο Αύγουστο έφυγε ο γιος της φίλης της.

«Δεν πίστευα και δεν ήθελα να δεχτώ γιατί έδειχνε ότι αγαπάει τα παιδιά. Ότι πεθαίνει για τα παιδιά. Και τελικά έγινε το αντίθετο 4 παιδιά πέθαιναν στα χέρια της. Με την ίδια αιτία θανάτου ότι δεν μπορούν να πεθάνουν. Όπως και η κόρη η δικιά μου» τονίζει η νεαρή.

Μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η 24χρονη ανέφερε πως πλέον «δεν μπορεί να δεθεί συναισθηματικά με τον 4χρονο αδελφό της» υπό τον φόβο -όπως είπε- «μην του συμβεί κάτι κακό».

«Ήταν η ζωή μου όλη αυτό το παιδί. Μετά από αυτό δεν θέλω τίποτα. Καμιά φορά πάω και βλέπω τον μικρό μου αδερφό που είναι τεσσάρων χρόνων αλλά δεν με τραβάει. Έχει μπει στο κεφάλι μου ότι μπορεί να φύγει κι αυτός. Δεν μπορώ να δεθώ πλέον. Δεν θέλω να δεθώ, λέει, με τον 4χρονο αδελφό της. Από πού κι ώσπου ξέρει ότι θα πάθει κάτι… Εκεί μου μπήκαν οι υποψίες και είπα ότι μπορεί να έχει κάνει κακό» είπε.

Δεν υπάρχει καμία κατηγορία που να βαραίνει την 24χρονη, αν και οι θάνατοι των δύο δικών της παιδιών είχαν απασχολήσει την εισαγγελία, το 2023.

Με τη νέα εισαγγελική παρέμβαση, οι ιατρικοί φάκελοι των νεκρών μωρών στην Αμαλιάδα, ανοίγουν και πάλι.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νεκρά μωρά - Αμαλιάδα: Οι συμπτώσεις στην υπόθεση των βρεφών που πέθαναν παρουσία της 24χρονης

Ελλάδα / Νεκρά μωρά - Αμαλιάδα: Οι συμπτώσεις στην υπόθεση των βρεφών που πέθαναν παρουσία της 24χρονης

Οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών ανοίγουν πάλι μετά τη νέα εισαγγελική παρέμβαση - Πέθαναν δύο δικά της και δύο μωρά φίλων της - Τι λέει η μητέρα του ενός από τα νεκρά μωρά
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυστύχημα σε λούνα παρκ Χαλκιδικής: Σφραγίστηκαν 14 παιδικές χαρές στον δήμο Αγίου Δημητρίου πιστοποιημένες απο την εταιρεία

Ελλάδα / Έκλεισαν 14 παιδικές χαρές στον Άγιο Δημήτριο: Τις είχε πιστοποιήσει η εταιρεία που έδωσε άδεια στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Η εταιρεία Target Hellas, που είχε πιστοποιήσει το λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης, είχε αναλάβει να πιστοποιήσει παιδικές χαρές και στον δήμο Αγίου Δημητρίου οι οποίες σφραγίστηκαν με απόφαση του ΥΠΕΣ
LIFO NEWSROOM
Ενδοοικογενειακή βία στη Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του που τον κλείδωσε απέξω μετά από βραδινή έξοδο 

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στη Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του που τον κλείδωσε έξω μετά από βραδινή έξοδο 

Το ζευγάρι έχει παιδιά και εγγόνια - Ο άνδρας καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλακή με αναστολή - «Μου είχε βάλει κοριό και με παρακολουθούσε», λέει η σύζυγος
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από ΑμεΑ ηθοποιό να του αποδείξει με έγγραφο ότι ακρωτηριαστεί στο χέρι

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από ΑμεΑ ηθοποιό να του αποδείξει με έγγραφο ότι έχει ακρωτηριαστεί στο χέρι

Ο ηθοποιός Δημήτρης Αντωνίου, κλήθηκε να αποδείξει με επίσημο έγγραφο πως έχει ακρωτηριαστεί στο δεξί χέρι προκειμένου να βγάλει ένα διαβατήριο
LIFO NEWSROOM
Νεκρά μωρά - Αμαλιάδα: Οι συμπτώσεις στην υπόθεση των βρεφών που πέθαναν παρουσία της 24χρονης

Ελλάδα / Νεκρά μωρά - Αμαλιάδα: Οι συμπτώσεις στην υπόθεση των βρεφών που πέθαναν παρουσία της 24χρονης

Οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών ανοίγουν πάλι μετά τη νέα εισαγγελική παρέμβαση - Πέθαναν δύο δικά της και δύο μωρά φίλων της - Τι λέει η μητέρα του ενός από τα νεκρά μωρά
LIFO NEWSROOM