Τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών για το 2024 στις ΗΠΑ: «Νόα» και «Ολίβια» στην κορυφή

Τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών για το 2024 στις ΗΠΑ: «Νόα» και «Ολίβια» στην κορυφή Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Freepik.com
0

Τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών για το 2024 αναγγέλλει έρευνα του BabyCenter για τις ΗΠΑ.

Το «Νόα» ήταν το πιο δημοφιλές όνομα για τα αγόρια ακολουθούμενο από το «Λίαμ» και το «Όλιβερ», ενώ το «Ολίβια» ήταν το πιο δημοφιλές για τα κορίτσια ακολουθούμενο από τα Αμέλια και Έμα, ανέφερε το BabyCenter, επισημαίνοντας πως φέτος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή τα ονόματα που τελειώνουν σε «-lee» ή «-yn» για τα κορίτσια και που αρχίζουν από το αγγλικό E για τα αγόρια.

Το όνομα Έμρις (Emris) εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως όνομα αγοριού, ενώ συναντώνται επίσης πολύ συχνά τα Εμίρ, Ενρίκε, Έντγκαρ, Ελιέλ. Επίσης το όνομα Ίστον (Easton) και το Έβερετ μπήκαν ξανά στη λίστα των Top 100 στο Νο. 92 και στο Νο. 93, αντίστοιχα.

Για τα κορίτσια, τα κορυφαία 100 ονόματα «γεμίζουν νέες δημοφιλείς επιλογές όπως με το Έβελιν (Evelyn), το Μπρούκλιν (Brooklyn) και το Μάντελιν (Madelyn)», ενώ ως «ανερχόμενα» συμπεριλαμβανομένων των Άνταλι, Αβαλιν, Λέικλιν, Ρόζαλι, Μέιλιν. 

Η λίστα των 10 κορυφαίων ονομάτων τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια ήταν παρόμοια με εκείνη του 2023. Τα κορυφαία επτά ονόματα για αγόρια το 2024 ήταν ακριβώς τα ίδια με πέρυσι, ενώ τα τρία τελευταία άλλαξαν με το Έζρα να ανεβαίνει μια θέση στο Νο. 8, το Άσερ να ανεβαίνει δύο θέσεις στο Νο. 9, το Λέο να πέφτει δύο θέσεις στο Νο. 10.

Στη λίστα με τα ονόματα κοριτσιών, η Ολίβια ήταν πρώτη, η Αμέλια και η Έμμα άλλαξαν θέση, με την Αμέλια να βρίσκεται στο Νο. 2 και την Έμμα να κατεβαίνει στο Νο. 3. Η Σοφία και η Σάρλοτ παρέμειναν στην ίδια θέση στα νούμερα 4 και 5, ενώ «Ιζαμπέλα (αρ. 6) και Άβα (αρ. 7) αντάλλαξαν θέσεις επίσης». Το Μία ήρθε στο 8 και το Έλι «έκανε το μεγαλύτερο άλμα, από το Νο. 15 στο Νο. 9». Τέλος, η Λούνα έπεσε μία θέση στο Νο. 10.

Τα 10 πιο δημοφιλή ονόματα κοριτσιών

Ολίβια
Αμαλία
Έμμα
Σοφία
Σάρλοτ
Ίζαμπελ
Άβα
Μία
Έλι
Λούνα

Τα 10 πιο δημοφιλή ονόματα αγοριών

Νόα
Λίαμ
Όλιβερ
Ελία
Ματέο
Λούκα
Λέβι
Έζρα
Άσερ
Λέο

Η έρευνα επισημαίνει πως τα επικράτησαν και ονόματα εμπνευσμένα από την ποπ κουλτούρα και τα αθλητικά γεγονότα, καθώς αυξάνονται τα γαλλικά ονόματα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και «ονόματα που συνδέονται με πρόσωπα υψηλού προφίλ από το WNBA και το Super Bowl». 

Σημειώθηκε επίσης μια άνοδος σε ονόματα εμπνευσμένα από ταινίες και τηλεόραση όπως τα «Inside Out», «Ripley» και «The Bear» και ουράνια γεγονότα όπως η ολική έκλειψη Ηλίου.

Ονόματα εμπνευσμένα από τη Γαλλία, τον αθλητισμό, τις ταινίες και δημοφιλή γεγονότα περιλαμβάνουν:

Αγόρια

Ραφαήλ
Λούις
Λουίζ
Μπο
Ρέμι
Γκουστάβο
Ωρίων

Κορίτσια

Έλοντι
Αρλέτ
Τζολί
Κέιτλιν
Καμίλα
Αζά
Εκλίψ
Σολ

Τέλος, η έρευνα σημειώνει πως τα ονόματα Ντρέικ, Τζάστιν, Στάνλεϊ και Σάρα, έπεσαν από τη λίστα των κορυφαίων 100 ονομάτων για κορίτσια μετά από 60 χρόνια. 

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώην τενίστρια Ανζελίκ Κοσί περιγράφει σε βιβλίο τους εκατοντάδες βιασμούς που υπέστη από τον προπονητή της

Διεθνή / Η πρώην τενίστρια Ανζελίκ Κοσί περιγράφει σε βιβλίο τους εκατοντάδες βιασμούς που υπέστη από τον προπονητή της

«Αυτό το βιβλίο είναι για όλα τα παιδιά του χθες, για όλα τα παιδιά του σήμερα, για τον γιο μου, για να μην γίνει θύμα ή θύτης», δήλωσε η πρώην τενίστρια
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
κιμ

Διεθνή / Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζει «κακά σκυλιά των ΗΠΑ» την Ουκρανία και τη Νότια Κορέα

Η οργισμένη αντίδραση της αδελφής του Κιμ Γιονγκ Ουν έρχεται μετά τις αναφορές από το Κίεβο και τη Σεούλ ότι η Βόρεια Κορέα στέλνει στρατιώτες της να πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
 Ειδικοί σε θέματα ύπνου καλούν τη Βρετανία να καταργήσει τις αλλαγές της ώρας

Διεθνή / Αλλαγή ώρας: Γιατί ειδικοί σε θέματα ύπνου ζητούν από την Βρετανία να την καταργήσει

Σύμφωνα με τους ερευνητές η καλή λειτουργία του κιρκάδιου ρυθμού και ο ύπνος επηρεάζονται θετικά από το φυσικό φως της ημέρας και αρνητικά από τις αλλαγές της ώρας δύο φορές τον χρόνο
LIFO NEWSROOM