Κολυδάς για τον καιρό του τριημέρου 28ης: «Το (Ω)mega Blocking συνεχίζεται...»

Κολυδάς για τον καιρό του τριημέρου 28ης: «Το (Ω)mega Blocking συνεχίζεται...» Facebook Twitter
Εικόνα: EMY
0

«Το (Ω)mega Blocking συνεχίζεται...», σχολιάζει ο Θοδωρής Κολυδάς για τον καιρό του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου.

Το φαινόμενο του (Ω)mega Blocking που επηρεάζει τον καιρό στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα εμποδίζει τα χαμηλά βαρομετρικά συστήματα από τη δυτική Ευρώπη να φθάσουν στη χώρα μας, καθώς τα «σπρώχνει» πολύ βορειότερα. Ως αποτέλεσμα, έχουμε την ανομβρία που επικρατεί σε όλη τη χώρα από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. 

Αναλυτικά, για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με αραιές μόνο νεφώσεις και τη θερμοκρασία έως και στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις Σποράδες και την Εύβοια υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα φτάσει στα δυτικά τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου. 

Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στα πεδινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα κυμανθούν περί τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο, ο καιρός παραμένει σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στην Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ανήμερα της εθνικής επετείου, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για ΑΣΕΠ: Για πρώτη φορά το Δημόσιο θα αποκτήσει πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

Ελλάδα / Μαρινάκης για ΑΣΕΠ: Για πρώτη φορά το Δημόσιο θα αποκτήσει πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

«Θα συντμηθούν οι προθεσμίες για όλα τα στάδια της διαδικασίας προσλήψεων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ
LIFO NEWSROOM
Σπάτα: Αδέλφια επιτέθηκαν σε γιατρό, φύλακα και αστυνομικούς - Προκαλέσαν φθορές στο Κέντρο Υγείας

Ελλάδα / Σπάτα: Αδέλφια επιτέθηκαν σε γιατρό, φύλακα και αστυνομικούς - Προκάλεσαν φθορές στο Κέντρο Υγείας

Τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, για απειλή και απλή σωματική βλάβη και για αντίσταση κατά τη σύλληψη
LIFO NEWSROOM
Νεκρά βρέφη - Αμαλιάδα: Και για τις πέντε περιπτώσεις η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία 

Ελλάδα / Νεκρά βρέφη - Αμαλιάδα: Στους 3 από τους 5 θανάτους ήταν παρούσα η 24χρονη, έρευνα για τους υπόλοιπους

Στους τρεις από τους πέντε θανάτους γνωρίζουμε ότι ήταν παρούσα η 24χρονη, για τους άλλους δύο γίνεται έρευνα - Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια – Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM