Novartis: Τι γνωρίζουμε για τους δύο μάρτυρες με τα ψευδώνυμα «Κελέση» και «Σαράφης»

Novartis: Μαραγγέλη και Δεστεμπασίδης οι δύο μάρτυρες με τα ψευδώνυμα «Κελέση» και «Σαράφης» Facebook Twitter
0

Τα ονόματα δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis αποκαλύφθηκαν, μετά από απόφαση της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος για την άρση του καθεστώτος προστασίας τους.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που υπογράφεται από την Επίκουρη Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Ελένη Παπαδοπούλου, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και η Μαρία Μαραγγέλη.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η Μαραγγέλη εντάχθηκε στο καθεστώς προστασίας το 2017, ενώ ο Δεστεμπασίδης ακολούθησε το 2018. Η απόφαση άρσης της προστασίας ελήφθη μετά από παραγγελία του Προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος και αφορά την άρση των διατάξεων προστασίας που είχαν εκδοθεί το 2017 και το 2018, αντίστοιχα.

Η δημοσιοποίηση των πραγματικών στοιχείων των μαρτύρων αναφέρεται αναλυτικά στο έγγραφο, το οποίο περιλαμβάνει τις προσωπικές πληροφορίες των εμπλεκόμενων.

Τι σημαίνει η απόφαση

Το τέλος της δικαστικής προστασίας των δύο μαρτύρων τελειώνει με δύο αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου. Η απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας οδηγεί σε αναστολή και της προστασίας που είχαν από ποινικές διώξεις, γεγονός που δίνει πλέον δικαίωμα σε πρόσωπα που είχαν θιχθεί από τις καταθέσεις τους, από την πολιτική ή άλλους χώρους, να στραφούν σε βάρος τους.

Σημειώνεται ότι κατά του καθεστώτος προστασίας των δύο μαρτύρων είχαν στραφεί τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Τα πρόσωπα αυτά ελέγχθηκαν από την τότε Εισαγγελία Διαφθοράς με βάση ισχυρισμούς των εν λόγω μαρτύρων, καθώς και ενός ακόμη ο οποίος δεν τελούσε εδώ και καιρό σε καθεστώς προστασίας, περί εμπλοκής τους σε διακίνηση παράνομων χρημάτων της φαρμακοβιομηχανίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: Διαφωνούν οι ιατροδικαστές για την αιτία του θανάτου της Μαλένας

Ελλάδα / Δίκη Πισπιρίγκου: Διαφωνούν οι ιατροδικαστές για την αιτία του θανάτου της Μαλένας

Οι ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας εξέφρασαν τον προβλημαστιμό τους με την αρχική εκτίμηση της συναδέφλου τους, Χριστίνας Τσάκωνα περί ηπατικής ανεπάρκειας
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για ΑΣΕΠ: Για πρώτη φορά το Δημόσιο θα αποκτήσει πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

Ελλάδα / Μαρινάκης για ΑΣΕΠ: Για πρώτη φορά το Δημόσιο θα αποκτήσει πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

«Θα συντμηθούν οι προθεσμίες για όλα τα στάδια της διαδικασίας προσλήψεων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ
LIFO NEWSROOM