Γάζα: Τουλάχιστον 45 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στην Μπέιτ Λαχία

Γάζα: Τουλάχιστον 45 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στην Μπέιτ Λαχία Facebook Twitter
Μπέιτ Λαχία/ Φωτ. Αρχείου: EPA
0

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν τους εντατικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, με τελευταίο περιστατικό την επίθεση σε έξι κτίρια στη Beit Lahiya στο βόρειο τμήμα του θύλακα, όπου τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) απηύθυνε έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν αυτό που αποκάλεσαν «συστηματική εξόντωση ολόκληρου πληθυσμού» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, αφού προηγουμένως είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους ορισμένων συνοικιών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα συνεχίστηκαν σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των καταυλισμών προσφύγων Jabalia και Bureij στον βορρά, και του κεντρικού καταυλισμού Nuseirat.

Οι επιθέσεις στην ισραηλινή επικράτεια αυξάνονται επίσης, με την Ιρακινή Αντίσταση να δηλώνει ότι πραγματοποίησε επιθέσεις με drones σε «ζωτικό στόχο» στα Υψίπεδα του Γκολάν και στο Εϊλάτ, ενώ η Χεζμπολάχ προχώρησε σε εκτεταμένες εκτοξεύσεις πυραύλων και drones κατά του βόρειου Ισραήλ. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, προχώρησε σε κατάρριψη drones που πέρασαν από τον Λίβανο, εντείνοντας την επιφυλακή στις βόρειες περιοχές του.

Η ένταση κλιμακώνεται περαιτέρω, με την Ιορδανία να καταδικάζει τις επιθέσεις της Ισραηλινής αεροπορίας στη Beit Lahiya, αναφέροντας ότι συνιστούν πρόκληση κατά του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου, ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι αποφάσεις για επιθέσεις στο Ιράν λαμβάνονται ανεξάρτητα από ξένες επιρροές.

Η Χεζμπολάχ, επίσης, απηύθυνε πρωτοφανή εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ, καθώς οι επιθέσεις εντείνονται, με την οργάνωση να δηλώνει πως δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις, με τις επιχειρήσεις να βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο από την έναρξη των συγκρούσεων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι με εντολές των ΗΠΑ

Διεθνή / Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι με εντολές των ΗΠΑ

Η απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ σε ρεπορτάζ που ανέφερε πως δεν έπληξαν ιρανικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου λόγω πιέσεων από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πάνω από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν - Οι διεθνείς αντιδράσεις

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πάνω από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν - Οι διεθνείς αντιδράσεις

Το Ισραήλ φαίνεται ότι έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον για το Ιράν και φαίνεται να έχει χαλιναγωγήσει ορισμένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδιά του
LIFO NEWSROOM
Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

Διεθνή / Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

«Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, υπερασπιζόμενος την ασφάλεια του Ιράν και τα συμφέροντα του λαού και του Ιράν, θυσίασε δύο από τους μαχητές του», λέει η ανακοίνωση του Ιράν για την επίθεση του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM