Η Κάμαλα Χάρις δηλώνει ότι τα σχόλια του Τραμπ για τις γυναίκες είναι «προσβλητικά για όλους»

Η Κάμαλα Χάρις δηλώνει ότι τα σχόλια του Τραμπ για τις γυναίκες είναι «προσβλητικά για όλους» Facebook Twitter
Κάμαλα Χάρις/ Φωτ.: EPA
0

Η Κάμαλα Χάρις καταδίκασε πρόσφατα τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την προστασία των γυναικών, υποστηρίζοντας ότι τα σχόλια του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών είναι «προσβλητικά για όλους». 

Ο Τραμπ δήλωσε πως θα «προστατεύσει τις γυναίκες, είτε τους αρέσει είτε όχι», γεγονός που σύμφωνα με τη Χάρις αποκαλύπτει ότι δεν αντιλαμβάνεται το δικαίωμα των γυναικών να λαμβάνουν αποφάσεις για τη ζωή και το σώμα τους.

Σε συγκέντρωση στο Ουισκόνσιν, ο Τραμπ επανέλαβε τη φράση παρά τις προειδοποιήσεις των συμβούλων του να την αποφύγει, δηλώνοντας πως «θα το κάνει είτε το θέλουν οι γυναίκες είτε όχι». 

Η Χάρις ανέφερε πως αυτή η τοποθέτηση αποτελεί μέρος μιας «ανησυχητικής σειράς» δηλώσεων του Τραμπ, αποκαλύπτοντας τη στάση του προς τις γυναίκες.

Η στάση του Τραμπ, ο οποίος διόρισε τρεις συντηρητικούς δικαστές που οδήγησαν στην ανατροπή του δικαιώματος στην άμβλωση, έχει γίνει αντικείμενο κριτικής από τους Δημοκρατικούς, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί δυσκολεύονται να προσδιορίσουν μια ενιαία θέση στο θέμα των αμβλώσεων. 

Παρά τις δηλώσεις του ότι θα απορρίψει ένα πανεθνικό νομοσχέδιο απαγόρευσης των αμβλώσεων, ο Τραμπ παραμένει αντιφατικός στη θέση του, διατηρώντας μια στάση που έχει προκαλέσει ευρείες αντιδράσεις στην αμερικανική κοινωνία.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM