Νέα Ιωνία: Πέταξαν 5ευρω για να μπει ο 12χρονος στο φρεάτιο και τον έκλεισαν μέσα

Νέα Ιωνία: ΕΔΕ μετά το περιστατικό bullying κατά 12χρονου - Τον έκλεισαν σε φρεάτιο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), μετά το περιστατικό bullying σε σχολείο στη Νέα Ιωνία, διατάχθηκε για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες στη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που φέρονται να ήταν παρόντες στο συμβάν.

Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την επιβολή παιδαγωγικών μέτρων στους μαθητές που άσκησαν βία.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει η δυνατότητα οι εν λόγω μαθητές να μετακινηθούν ξεχωριστά σε σχολεία, εκτός του δήμου στον οποίο φοιτούσαν. Επίσης, ο μαθητής που υπέστη την κακοποίηση και ο αδελφός του θα έχουν ψυχολογική υποστήριξη για όσο χρόνο χρειαστεί. 

Τέλος, παράλληλα με την ποινική διαδικασία, θα ελεγχθεί «πειθαρχικά οτιδήποτε συνέβη και αντιβαίνει στον σχολικό κανονισμό. Ανάμεσα τους το κάπνισμα των μαθητών στην σχολική αυλή παρουσία εκπαιδευτικών, όπως και η ρίψη πέτρας σε τηλεοπτικό συνεργείο».

Νέα Ιωνία: 14χρονος έκλεισε 12χρονο σε φρεάτιο

Υπενθυμίζεται πως τον 12χρονο μαθητή βρήκαν οι καθηγήτριές του. Σύμφωνα με την καταγγελία του παιδιού στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, συνέβη στις 4 Νοεμβρίου, στις 10:40 το πρωί, όταν στο γυμνάσιό του οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε αποχή και βρίσκονταν στο προαύλιο. Τότε ένας 14χρονος τον πλησίασε και τον ενημέρωσε ότι μέσα στο φρεάτιο υπάρχει ένα χαρτονόμισμα.

Τον έπεισε έτσι να μπει μέσα και αμέσως έκλεισε το καπάκι. Οι υπόλοιποι μαθητές αντί να βοηθήσουν το άτυχο παιδί, άρχισαν να το λοιδορούν. Στο προαύλιο βρίσκονταν δύο καθηγήτριες που μόλις το κατάλαβαν, έσπευσαν να τον απεγκλωβίσουν. Οι καθηγήτριες συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Αναζητήθηκε μάλιστα και η διευθύντρια, η οποία δεν εντοπίστηκε.

Ο 14χρονος μαθητής συνελήφθη έξω από το σπίτι του, αφού πρώτα αναγνωρίστηκε από τον 12χρονο. Σε βάρος του 14χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης. Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι τόσο ο ανήλικος, όσο και οι καθηγήτριες.

 
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Ελλάδα / Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Σημειώνεται πως ανάλογα με την επιβατική κίνηση, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν Αεροδρόμιο, σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα / Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Πάσχα 2025 σε όλη τη χώρα. Ζεστός καιρός, τοπικές βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και επεισόδια αφρικανικής σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα
LIFO NEWSROOM