Η Ολλανδία στα χνάρια της Γερμανίας για το μεταναστευτικό - Εισάγει πρόσθετους συνοριακούς ελέγχους

Η Ολλανδία στα χνάρια της Γερμανίας για το μεταναστευτικό - Εισάγει πρόσθετους συνοριακούς ελέγχους Facebook Twitter
Συνοριακοί έλεγχοι στην Ολλανδία / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε τη θέσπιση πρόσθετων ελέγχων στα χερσαία σύνορα για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, μετά από μια παρόμοια κίνηση της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο.

Το μέτρο είναι η τελευταία προσπάθεια της ακροδεξιάς κυβέρνησης της Ολλανδίας να αυστηροποιήσει τους μεταναστευτικούς ελέγχους στη χώρα. Η Ολλανδή υπουργός Μετανάστευσης, Μαρζολάιν Φάμπερ, ανακοίνωσε την αλλαγή πολιτικής σε δελτίο Τύπου αφού έλαβε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου. «Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε την παράτυπη μετανάστευση και τη λαθραία διακίνηση μεταναστών με συγκεκριμένο τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα αρχίσουμε να επαναφέρουμε τους συνοριακούς ελέγχους στην Ολλανδία από τις αρχές Δεκεμβρίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το μέτρο, που θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Δεκεμβρίου, είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία της ΕΕ που απαιτεί από τα κράτη μέλη να ενημερώνουν τις Βρυξέλλες τέσσερις εβδομάδες πριν από τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας. Νωρίτερα φέτος, η Φάμπερ δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι η Ολλανδία ήθελε επίσης να εξαιρεθεί από τις υποχρεώσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες.

Ο Γκερτ Βίλντερς, του οποίου το αντιμεταναστευτικό κόμμα κέρδισε το μεγαλύτερο ποσοστό εδρών στις εκλογές του περασμένου έτους, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το κόμμα του PVV «παραδίδει». Ο Βίλντερς ζητά το κλείσιμο των ολλανδικών συνόρων για περισσότερο από μια δεκαετία. Η Φάμπερ, η οποία εκπροσωπεί το κόμμα του Βίλντερς στο υπουργικό συμβούλιο, δεν διευκρίνισε πώς θα πραγματοποιηθούν οι συνοριακοί έλεγχοι. 

*Με πληροφορίες από Euronews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM