Μέσα σε μια μικρή στοά της οδού Kαΐρη, καλά κρυμμένο από τη φασαρία του Μοναστηρακίου, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το Καΐρειον Καφενείον που τιμά με το όνομά του τον αιρετικό φιλόσοφο Θεόφιλο Καΐρη. 

 

Ένας χώρος που ζωντανεύει το παρελθόν με τον πιο αυθεντικό τρόπο, κι αυτό δεν αφορά μόνο όσα προσφέρει αλλά και όσα πρεσβεύει. Φιλοξενία με όμορφες στιγμές ανεπιτήδευτες, χωρίς πολλές φανφάρες ή ταμπελάκια reserve. Εδώ οι τοίχοι αφηγούνται ιστορίες μέσα από την εμβληματική τοιχογραφία του Φίλιππου Καβάκα που σε ταξιδεύει σε εικόνες παλιών αθηναϊκών καφενείων. 

 

Πίσω από την ιδέα του Καΐρειου βρίσκεται η ανάγκη δυο ανθρώπων να δημιουργήσουν ένα ειλικρινές στέκι όπου μπορεί να μπαινοβγαίνει ο δίχρονος γιος τους και να αντιλαμβάνεται, μεγαλώνοντας, τις αξίες που θέλουν να του μεταδώσουν. Η Χρύσα Σκουρλή και ο Γιάννης Γεωργιάδης –γνωστός από το IPITOU thebar και το αξέχαστο Finca Vigia στο Ψυχικό– συνεργάστηκαν με τον Γιώργο Κώστογλου, ο οποίος έφερε την εικοσαετή εμπειρία του ως manager σε εμβληματικά μαγαζιά, για να προσφέρουν έναν νέο χώρο με γεύσεις value for money και σταθερά υψηλή ποιότητα.

 

ΕΠΕΞ ΛΕΙΠΟΥΝ SOCIAL Καΐρειον Καφενείον
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Ο σεφ Γιώργος Νούσσιας είναι ο νους που βρίσκεται πίσω από το μενού. Σε αυτό συνδυάζονται το αλίπαστο Μεσολογγίου, η βουβαλίσια μπουράτα Μπέκα, ο βιολογικός μαύρος χοίρος από τη φάρμα Βιοεύμαιος και κρέατα που λιώνουν στο στόμα από το Λυγουριό, ενώ τα κηπευτικά προέρχονται από φάρμες ήπιας καλλιέργειας στα Μεσόγεια. 

 

Η λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί η Χρύσα με πολύ πάθος και αγάπη συνοδεύει τέλεια τις γευστικές επιλογές, δημιουργώντας ένα προσιτό pairing που μπορείς να απολαύσεις είτε επιλέγοντας κάποια φιάλη είτε μία από τις ετικέτες που σερβίρονται σε ποτήρι. Στο Καΐρειον δεν υπάρχουν βιασύνες. Είναι το μέρος όπου θες να επιστρέφεις μετά από μια κουραστική μέρα για να βρεις μια δόση αθηναϊκής μαγείας.

 

Καΐρη 6 (εντός στοάς) 210 3315871, FacebookInstagram

Οδηγός Γεύσης