Με αγαπημένους σεφ και γευστικά μενού που έχουν κοινό παρονομαστή τα ελληνικά προϊόντα και συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα κλείνει την χρονιά το Ark. Το «Ημερολόγιο των Σεφ», που ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου, αποτελείται από μια σειρά δείπνων που συνυπογράφουν οι καλεσμένοι σεφ και ο σεφ του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης.
Ο ίδιος, μαέστρος της γεύσης, συνταιριάζει με τους καλεσμένους του απ’ όλη την Ελλάδα την καρδιά και την ψυχή της ελληνικής κουζίνας. Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη και από εκεί σε ένα ταξίδι στις όμορφες ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας με τις τόσες παραδόσεις και τα ιδιαίτερα προϊόντα, οι βραδιές που το«Ημερολόγιο των Σεφ» έχει μαρκάρει στην ατζέντα μας θα είναι σίγουρα ξεχωριστές.
Από την κουζίνα του Ark έχουν περάσει ήδη ο Γρηγόρης Χέλμης, ο Μιχάλης Χάσικος, ο Γιάννης Γαβαλάς και η Ρένα Γιαννουλάκη, ενώ τον Δεκέμβριο θα ακολουθήσουν ο Βασίλης Μουρατίδης, ο Γιάννης Παναγιωτίδης και ο Μιχάλης Μάρθας. Μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του, τους σεφ Αντώνη Ζερίδη, Διονύση Ζαχαρόπουλο, Κωνσταντίνα Γκίνη, και τον pastry chef Τάσο Ζησόπουλο, οι καλεσμένοι σεφ συνθέτουν ένα μενού που ακολουθεί την προτίμηση του εστιατορίου στην ελληνικότητα και έχει σκοπό την απόλαυση.
Αυτό που κάνει, όμως, το «Ημερολόγιο των Σεφ» ξεχωριστό είναι η ευκαιρία που δίνεται σε παιδιά γυμνασίου να επισκεφθούν την επόμενη μέρα του δείπνου το Ark, να γνωρίσουν τους σεφ από κοντά και να μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού. Κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να περάσουν στα παιδιά την έννοια του slow food, να τα εκπαιδεύσουν στην ελληνική κουζίνα και στις γεύσεις και να τα εμπνεύσουν, περνώντας τους μηνύματα για την αξία της μεσογειακής διατροφής, τη σημασία της διατήρησης των γευστικών μας παραδόσεων και το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς.
Πρόγραμμα «Ημερολογίου των Σεφ» Δεκεμβρίου:
• 5/12/24 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
• 12/12/24 Μιχάλης Μάρθας (Κάλυμνος)
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0