Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία

Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία Facebook Twitter
Ο 50χρονος φερόμενος δράστης της επίθεσης στο Μαγδεμβούργο/ Χ (πρώην Twitter)
0

Ο Ταλέμπ Α. (Taleb al-Abdulmohsen) είναι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές, καθώς είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο έναντι 90 ημερών φυλάκισης για «διατάραξη της δημόσιας ειρήνης μέσω απειλών για εγκληματικές πράξεις».

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ (Der Spiegel, BILD), ο Ταλέμπ Α. απασχόλησε για πρώτη φορά τις αρχές τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν του επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικής αξίας 900 ευρώ για «διατάραξη της δημόσιας ειρήνης μέσω απειλών για εγκληματικές πράξεις». Το ποσό των 10 ευρώ/ημέρα υποδηλώνει ότι ο Σαουδάραβας ζούσε τότε με προνοιακό επίδομα.

Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Ποιος είναι ο 50χρονος που συνελήφθη

Σύμφωνα με το Spiegel, ο 50χρονος σήμερα Σαουδάραβας έφτασε στην Γερμανία το 2006 με βίζα η οποία αφορούσε την ειδίκευσή του στην ψυχιατρική. Αίτηση ασύλου όμως υπέβαλε μόλις το 2016, ενδεχομένως επειδή διαφορετικά θα έπρεπε τότε να εγκαταλείψει την χώρα.

Κατά την ακρόασή του στο παράρτημα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων της περιοχής του, δήλωσε ότι έχει αποκηρύξει το Ισλάμ και έγραψε μάλιστα βιβλίο με τον τίτλο «Δημιουργική διάψευση του ισλάμ», για την έκδοση του οποίου επιδίωξε να συγκεντρώσει χρήματα μέσω «Crowdfunding», χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Ο Ταλέμπ Α. δήλωσε επίσης στους υπαλλήλους της υπηρεσίας ότι, λόγω ενός επεισοδίου στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Βερολίνο, απειλείτο με εκτέλεση εάν επέστρεφε στην πατρίδα του.

Η εφημερίδα BILD αποκαλύπτει επίσης ότι ο φερόμενος ως δράστης επρόκειτο να εμφανιστεί την περασμένη Πέμπτη στο δικαστήριο, για υπόθεση η οποία αφορούσε «κατάχρηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης». Ενδεικτικά, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει καταγγελία και ενώ βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης της πυροσβεστικής και, όπως έγινε γνωστό, βρισκόταν σε σύγχυση.

Από το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για ειδικευμένο γιατρό, ψυχίατρο, ο οποίος εργαζόταν εκεί από τον Μάρτιο του 2020. Από το τέλος Οκτωβρίου όμως απουσίαζε συνεχώς από την εργασία του είτε σε διακοπές είτε με αναρρωτική άδεια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM