Τουλάχιστον 71 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στην Αιθιοπία

Τουλάχιστον 71 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στην Αιθιοπία Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Τουλάχιστον 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αιθιοπία σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες, Κυριακή (29/12), όταν ένα φορτηγό με δεκάδες επιβαίνοντες έπεσε σε ποτάμι. 

Το φορτηγό «έπεσε μέσα στη χαράδρα του ποταμού Γκελάνα», διευκρίνισαν οι αστυνομικές αρχές. Η υπηρεσία υγείας της πολιτείας Σιντάμα είχε ανακοινώσει χθες μέσω του Facebook πως «τροχαίο δυστύχημα έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 66 ανθρώπους», χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Η πολιτεία Σιντάμα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας, Ντάνιελ Σανκούρα, ανακοίνωσε πως 68 άνδρες και 3 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και άλλοι 5 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αιθιοπίας (EBC) μετέδωσε ότι οι επιβάτες ταξίδευαν σε γάμο όταν συνέβη το δυστύχημα.

Σε θολές φωτογραφίες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την υπηρεσία υγείας, φαίνονται πολλοί άνθρωποι γύρω από ένα όχημα το οποίο βρίσκεται εν μέρει μέσα στο νερό.

Σε άλλες φωτογραφίες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ίδια υπηρεσία, εικονίζονται πτώματα στο έδαφος σκεπασμένα με μπλε μουσαμάδες.

Η υπηρεσία υγείας εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στους συγγενείς των θυμάτων και δήλωσε πως θα γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες όταν τις έχει.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο και συγκέντρωσε σε χρόνο ρεκόρ τα χρήματα για το ενοίκιο του

Διεθνή / Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο για το ενοίκιο του - Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ

Το μουσείο ανακοίνωσε ότι ίσως χρειαστεί να κλείσει οριστικά λόγω των υψηλών ενοικίων - Το τρανσφοφοβικό σχόλιο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο άκουσμα της είδησης
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 330 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ - Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών της Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: 330 νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ - Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών της Χαμάς

Σύμφωνα με την Χαμάς «το υπουργείο Υγείας κατέγραψε πάνω από 330 νεκρούς, στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες, και εκατοντάδες τραυματίες, δεκάδες από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τούσκ προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση σε διάσημο ηθοποιό για να γίνει ο νέος Τζέιμς Μποντ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τούσκ προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση σε διάσημο ηθοποιό για να γίνει ο νέος Τζέιμς Μποντ

Μία ημέρα αφού έλαβε την πολωνική υπηκοότητα, ο ηθοποιός είδε την είδηση “Η Πολωνία απαιτεί τώρα από όλους τους άνδρες να συμμετέχουν σε στρατιωτική εκπαίδευση”, προκαλώντας την απάντηση του Τουσκ
LIFO NEWSROOM