Μπέκαμ: «Θέλω η κόρη μου να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους αδελφούς της» - Έκκληση για ισότητα στο Νταβός

Μπέκαμ: «Θέλω η κόρη μου να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους αδελφούς της» - Έκκληση για ισότητα στο Νταβός Facebook Twitter
Ντείβιντ Μπέκαμ στο Νταβός/ Φωτ.: EPA
0

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, κατά τη διάρκεια βράβευσής του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, τόνισε ότι «τα κορίτσια κρατιούνται πίσω», καλώντας για ίσες ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο.

«Θέλω η κόρη μου, Χάρπερ, να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους αδελφούς της, και αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλα τα κορίτσια παντού», δήλωσε ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, καθώς παραλάμβανε το Βραβείο Κρυστάλλου για την «εξαιρετική ηγεσία και ανθρωπισμό» του στην προστασία των δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων παιδιών.

Η Χίλντε Σβαμπ, που του παρέδωσε το βραβείο, εξήρε την κληρονομιά του Μπέκαμ, σημειώνοντας ότι «αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή του στη χρήση της φήμης του για κοινωνική αλλαγή, αφήνοντας ένα διαρκές αντίκτυπο».

Ανεβαίνοντας στη σκηνή, ο 49χρονος υπογράμμισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια, αναφέροντας: «Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα παιδιά σε ανάγκη και σε κίνδυνο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία, και πάντα τα πιο ευάλωτα είναι αυτά που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες – ιδιαίτερα τα κορίτσια».

Μπέκαμ: «Θέλω η κόρη μου να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους αδελφούς της» - Έκκληση για ισότητα στο Νταβός Facebook Twitter
Ντείβιντ Μπέκαμ στο Νταβός/ Φωτ.: EPA

Ηχηρό μήνυμα υπέρ των κοριτσιών

«Τα κορίτσια κρατιούνται πίσω από τη φτώχεια, τη βία και τις διακρίσεις», τόνισε, προσθέτοντας ότι «το να είσαι κορίτσι δεν θα πρέπει να καθορίζει τι μπορείς να κάνεις, πού μπορείς να πας και ποια μπορείς να γίνεις».

Ο Μπέκαμ επεσήμανε πως η γενιά των έφηβων κοριτσιών είναι η «μεγαλύτερη γενιά μελλοντικών ηγετών και καινοτόμων που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος».

Κλείνοντας, ο Μπέκαμ έκανε έκκληση για συλλογική δράση και επενδύσεις, λέγοντας: «Τα κορίτσια χρειάζονται περισσότερα από λόγια. Χρειάζονται ευκαιρίες, συλλογική δράση και επενδύσεις».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η καγκελάριος Ρέιτσελ Ριβς παρευρέθηκε επίσης στο Νταβός, προσπαθώντας να προσελκύσει επενδύσεις για αναπτυξιακά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βράβευση του Μπέκαμ αναδεικνύει τη δέσμευσή του για την προώθηση της ισότητας και την υποστήριξη των δικαιωμάτων των κοριτσιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ