Ο Τραμπ μετονόμασε τον Κόλπο του Μεξικού σε «Κόλπο της Αμερικής»

Ο Τραμπ άλλαξε τα ονόματα του Κόλπου του Μεξικού και της ψηλότερης κορυφής της Βόρειας Αμερικής Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι άλλαξε και επισήμως τις ονομασίες του Κόλπου του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής και του όρους Ντενάλι της Αλάσκας σε όρος Μακίνλεϊ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την αλλαγή αυτή λίγες ώρες αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του, υλοποιώντας μια προεκλογική υπόσχεσή του.

«Ο Κόλπος του Μεξικού πλέον θα ονομάζεται επισήμως Κόλπος της Αμερικής και η υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής θα φέρει και πάλι το όνομα Όρος Μακίνλεϊ» ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Το βουνό αυτό ονομαζόταν και παλαιότερα Μακίνλεϊ, προς τιμή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ουίλιαμ Μακίνλεϊ. Μετονομάστηκε σε Ντενάλι (που σημαίνει «ψηλό» στη γλώσσα των ιθαγενών Κογιουκόν) το 1975, κατόπιν αιτήματος της Πολιτείας της Αλάσκας.

«Οι αλλαγές αυτές επαναβεβαιώνουν τη δέσμευση του έθνους μας στη διαφύλαξη της εξαιρετικής κληρονομιάς των Ηνωμένων Πολιτειών και διασφαλίζουν ότι οι μελλοντικές γενιές των Αμερικάνων θα τιμούν την παρακαταθήκη των ηρώων και των ιστορικών αποκτημάτων τους» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μολονότι ο Τραμπ μπορεί να δώσει εντολή στην αμερικανική γεωγραφική υπηρεσία να αλλάξει την ονομασία του Κόλπου του Μεξικού, η αλλαγή αυτή είναι μάλλον απίθανο να αναγνωριστεί διεθνώς. Το Μεξικό, που όπως και οι ΗΠΑ έχει μακριά ακτογραμμή στον Κόλπο αυτόν, παρατήρησε ότι η ονομασία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και χρησιμοποιείται στη ναυσιπλοΐα εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Πρόσφατα, η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σεϊνμπάουμ αστειεύτηκε προτείνοντας η Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να μετονομαστεί σε «Μεξικάνικη Αμερική» (Mexican America), μια ιστορική ονομασία που χρησιμοποιείται σε έναν από τους πρώτους χάρτες της περιοχής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Google, Σεργκέι Μπριν: 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα, «το γλυκό σημείο παραγωγικότητας»

Διεθνή / Google, Σεργκέι Μπριν: 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα, «το γλυκό σημείο παραγωγικότητας»

Εάν οι εργαζόμενοι δούλευαν σκληρότερα και ήταν στο γραφείο περισσότερο, η εταιρεία θα μπορούσε να φτάσει σε μια σημαντική ανακάλυψη τεχνητής γενικής νοημοσύνης, δήλωσε ο συνιδρυτής του τεχνολογικού γίγαντα
LIFO NEWSROOM
Σύνοδος για την Ουκρανία: «Είναι η στιγμή της γενιάς μας για την ασφάλεια της Ευρώπης», λέει ο Στάρμερ

Διεθνή / Σύνοδος για την Ουκρανία: «Είναι η στιγμή της γενιάς μας για την ασφάλεια της Ευρώπης», λέει ο Στάρμερ

«Είμαστε όλοι στο πλευρό σας» είπε ο Στάρμερ στον Ζελένσκι - Σε εξέλιξη στο Λονδίνο η σύσκεψη Ευρωπαίων για το ουκρανικό, παρουσία Καναδά, Τουρκίας και ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Ισημερινός: Είναι η Ντιάνα Σαλαζάρ η πιο γενναία γυναίκα στη Λατινική Αμερική

Διεθνή / Ισημερινός: Είναι η Ντιάνα Σαλαζάρ η πιο γενναία γυναίκα στη Λατινική Αμερική;

Οι συμμορίες ναρκωτικών έχουν κατακλύσει τον Ισημερινό τα τελευταία πέντε χρόνια, μετατρέποντάς τον από μια ειρηνική όαση στην πιο βίαιη χώρα της ηπειρωτικής Λατινικής Αμερικής
LIFO NEWSROOM