Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λίστα της UBS

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λίστα της UBS Facebook Twitter
2

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η αποκάλυψη για το θέμα της λίστας  που περιλαμβάνει ονόματα 2 χιλιάδων Ελλήνων με καταθέσεις στην τράπεζα UBS της Ελβετίας. Όπως αποκάλυψε σήμερα η Καθημερινή, η λίστα είχε δοθεί στις ελληνικές αρχές το 2010 από την Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δώσει εντολή διερευνηθεί το θέμα, η λίστα παρέμεινε θαμμένη στα συρτάρια του ΣΔΟΕ και έκτοτε αγνοείται. Μεταξύ των καταθετών, το ύψος των καταθέσεων των οποίων, φτάνει το 1,5 δις ευρώ, βρίσκεται και υπάλληλος ναυτιλιακής με καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία «θεωρείται αχυράνθρωπος» εφοπλιστού.  Η παρέμβαση για το θέμα έγινε σήμερα από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.  

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί να του αποσταλεί αυτή η λίστα, αν υπάρχει, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM