Στην καρδιά της Αθήνας, το Delta Restaurant συνδυάζει αριστοτεχνικά τη minimal αισθητική με την υψηλή γαστρονομία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία. Με δύο MICHELIN Stars και ένα Green Star, αποτελεί ένα ναό γεύσης, τέχνης και βιωσιμότητας. Το μενού Omnivore, επιμελημένο από τον Γιώργο Παπαζαχαρία και την ομάδα του, συνιστά μια 12 σταδίων γαστρονομική μυσταγωγία, όπου η κάθε δημιουργία αποκαλύπτει μια νέα διάσταση της ελληνικής κουζίνας, διανθισμένης με διεθνείς τεχνικές όπως η ζύμωση και το σκανδιναβικό preservation.
Η φιλοσοφία του Delta περιστρέφεται γύρω από την απόλυτη αξιοποίηση των υλικών, την εντοπιότητα και τη βιωσιμότητα, συνθέτοντας ένα γαστρονομικό οικοσύστημα όπου τίποτα δεν πάει χαμένο. Οι γεύσεις του είναι πολυεπίπεδες, μελετημένες στην παραμικρή λεπτομέρεια, και κάθε πιάτο είναι ένας αρμονικός συνδυασμός γεύσης, τεχνικής και αισθητικής ισορροπίας. Από τις λεπτοδουλεμένες αλμυρές δημιουργίες μέχρι τις πολυδιάστατες γλυκές συνθέσεις, το Delta προσφέρει μια εμπειρία που φτάνει στην κορύφωση με κάθε μπουκιά.
Η ενημερωμένη οινική λίστα του, με πάνω από 1.000 ετικέτες, εγγυάται το ιδανικό ταίριασμα με το γεύμα, προσφέροντας επιλογές που καλύπτουν κάθε προτίμηση. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του ανατρεπτικού juice pairing, του Oenos pairing που ισορροπεί κρασί και μπύρα, του εκλεπτυσμένου En Route pairing ή του κορυφαίου Constellation pairing με επτά εξαιρετικά κρασιά. Για όσους αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία, το Cocktail pairing, σε συνεργασία με το Line Athens, προτείνει γεύσεις που απογειώνουν την αίσθηση της απόλαυσης.
Το Delta Restaurant δεν είναι απλά ένα εστιατόριο. Είναι ένας γαστρονομικός προορισμός όπου η φινέτσα και η πρωτοπορία συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας έναν κόσμο υψηλής αισθητικής και γεύσης.
Το Delta Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον τον Ιούλιο του 2021, με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με 2 αστέρια Michelin -μια βράβευση που απέσπασε τα έτη 2022 και 2023-, ενώ διαθέτει επίσης Green Star for Sustainable Gastronomy και σημαντικές διακρίσεις για την αρχιτεκτονική του μπαρ και το interior design του.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0