Σε έναν ατμοσφαιρικό πεζόδρομο του Πειραιά το Temps Perdu επαναπροσδιορίζει την τέχνη της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Εμπνευσμένο από το εμβληματικό έργο του Mαρσέλ Προυστ Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, το νέο αυτό γαστρονομικό πρότζεκτ αναδεικνύει την έννοια του χρόνου ως βασικό συστατικό στη δημιουργία αυθεντικών γεύσεων που ξυπνούν μνήμες.
Το Temps Perdu είναι ένα ζωντανό εργαστήριο ζύμης, όπου κάθε προϊόν δημιουργείται με απόλυτη αφοσίωση και ταυτόχρονα παραμένει πιστό στη φιλοσοφία zero food waste. Με αφετηρία τη γαλλική παράδοση των κρουασαντερί, ο χώρος αυτός φτιάχτηκε για να προσφέρει εμπειρίες που δεν εξαντλούνται μόνο στη γεύση αλλά «σκαλίζουν» τις αναμνήσεις και προκαλούν την αυθεντική απόλαυση.
Πίσω από το εγχείρημα βρίσκονται δύο κορυφαίοι επαγγελματίες του χώρου, ο pastry chef Γιάννης Βλασίου, με διεθνή εμπειρία σε εστιατόρια βραβευμένα με Michelin, και ο αρτοποιός Δημήτρης Δρίτσας, με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας, γνωστός για τη βαθιά γνώση της παραδοσιακής αρτοποιίας. Οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν μια σειρά από δημιουργίες βασισμένες αποκλειστικά σε εκλεκτές, εποχικές πρώτες ύλες.
Το εργαστήριο λειτουργεί μπροστά στα μάτια σου και από το μεγάλο παράθυρο μπορείς να παρακολουθήσεις τη δημιουργία των προϊόντων που ετοιμάζονται καθημερινά. Τα βουτυράτα κρουασάν πρωταγωνιστούν, παίρνοντας τη θέση της μαντλέν από το βιβλίο του Προυστ, αφού κάθε μπουκιά σε ταξιδεύει στον χρόνο.
Δεν είναι μόνο η αισθητική της γεύσης αλλά και η ομορφιά του χώρου που κάνει τον χρόνο να σταματά στο Temps Perdu. Συνδυάζοντας τη βιομηχανική κομψότητα με τη μίνιμαλ πολυτέλεια, σε προσκαλεί να γίνεις μέρος μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας που σε ταξιδεύει μέσω της απόλαυσης.
Καραΐσκου 114, Πειραιάς, 210 4296027
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0