Η Τουρκία θα προτείνει ξανά να μεσολαβήσει σε συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας

Η Τουρκία θα προτείνει ξανά να μεσολαβήσει σε συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών θα επαναφέρει την πρόταση της Άγκυρας για τη φιλοξενία ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην αυριανή συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο Λονδίνο, δήλωσε σήμερα μία τουρκική διπλωματική πηγή.

Η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ φιλοξένησε τις αρχικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022, βοηθώντας προς την κατεύθυνση της επίτευξης μιας συμφωνίας, για την ασφαλή μεταφορά των ουκρανικών εξαγωγών με σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι οποιασδήποτε συμφωνίες ειρήνευσης θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη συμμετοχή και των δύο πλευρών, τόσο της Ρωσίας, όσο και της Ουκρανίας.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα καλέσει, για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία από το 2024, ενώ από την άλλη μεριά, έχει καλωσορίσει την πρωτοβουλία των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου, η οποία έχει εκτροχιαστεί από τη χθεσινή δημόσια διαφωνία μεταξύ των προέδρων της Ουκρανίας και των ΗΠΑ.

Κατά την αυριανή συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Χακάν Φιντάν θα ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρώπης για τις τουρκικές προσπάθειες εξεύρεσης μιας “δίκαιης και διαρκούς ειρήνης” στον πόλεμο της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ίδια διπλωματική πηγή, προσθέτοντας ότι θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Άγκυρας στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποστολή διάσωσης της Ευρώπης για την Ουκρανία: «Κρατήστε τον Τραμπ στο παιχνίδι»

Διεθνή / Aποστολή διάσωσης της Ευρώπης για την Ουκρανία με έναν στόχο: «Κρατήστε τον Τραμπ στο παιχνίδι»

Στάρμερ, Μακρόν και Μελόνι σε ρόλο διαμεσολαβητών, πιέζουν τον Ζελένσκι να τα βρει με τον Τραμπ και να υπογράψει τη συμφωνία για τις ουκρανικές γαίες, ενώ υπόσχονται ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
LIFO NEWSROOM
Google, Σεργκέι Μπριν: 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα, «το γλυκό σημείο παραγωγικότητας»

Διεθνή / Google, Σεργκέι Μπριν: 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα, «το γλυκό σημείο παραγωγικότητας»

Εάν οι εργαζόμενοι δούλευαν σκληρότερα και ήταν στο γραφείο περισσότερο, η εταιρεία θα μπορούσε να φτάσει σε μια σημαντική ανακάλυψη τεχνητής γενικής νοημοσύνης, δήλωσε ο συνιδρυτής του τεχνολογικού γίγαντα
LIFO NEWSROOM