Η Stepa είναι ένα supper club που φέρνει για πρώτη φορα στην Αθήνα τις γεύσεις της Κεντρικής Ασίας μέσα από μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Εδώ, η μαγειρική γίνεται αφορμή για να ταξιδέψουμε σε παραδόσεις που ενώνουν γενιές και πολιτισμούς. Δύο γυναίκες, η Μαρίνα Πετρίδου και η Μαργαρίτα Σολοβιόβα, ενώνουν το πάθος τους για την αυθεντική κουζίνα και φέρνουν στην Αθήνα ένα ξεχωριστό δείπνο. Η Μαρίνα, food editor στον Γαστρονόμο, και η Μαργαρίτα, σεφ με κοινή καταγωγή από το Αλμάτι του Καζακστάν, προσκαλούν το κοινό να ανακαλύψει τις γεύσεις και τις ιστορίες του τόπου τους.

 

Το γευστικό ταξίδι ξεκινά με παραδοσιακά ορεκτικά από την Κεντρική Ασία και τα χειροποίητα καζακστάνικα ψωμάκια μπαουρσάκ. Στη συνέχεια, περνάμε σε ένα πιάτο με καπνιστή ρέγγα, που χρονολογείται από τη σοβιετική εποχή και παραμένει αξεπέραστη αξία στη γαστρονομία της περιοχής.

 

Stepa: Η Στέπα Συναντά την Αθήνα με Γεύσεις και Ιστορίες από το Καζακστάν και την Κεντρική Ασία

 

Stepa: Η Στέπα Συναντά την Αθήνα με Γεύσεις και Ιστορίες από το Καζακστάν και την Κεντρική Ασία

 

Το ταξίδι συνεχίζεται με μια εξαιρετική χορτοφαγική συνταγή από τη Γεωργία: ψητές μελιτζάνες με πικάντικη σάλτσα σατσίβι, ρόδια και μυρωδικά από τον Καύκασο. Από εκεί, επιστρέφουμε στο Καζακστάν με τα μαντί – παραδοσιακά χειροποίητα πουγκάκια μαγειρεμένα στον ατμό, γεμιστά με αρνί, μοσχαρίσιο λίπος και κολοκύθα. Πρόκειται για μια οικογενειακή συνταγή που ενσωματώνει τεχνικές από την Κίνα και το Καζακστάν, με γεύσεις που περνούν από γενιά σε γενιά.

 

Το γεύμα κλείνει με την τούρτα μεντοβίκ, φτιαγμένη με δημιουργικό τρόπο από τη σεφ, και σερβίρεται με τσάι, σε μια μικρή τελετή που ολοκληρώνει το γεύμα, όπως συνηθίζεται στις κουζίνες της Κεντρικής Ασίας. Για να ενισχυθεί η εμπειρία, το μενού περιλαμβάνει pairing με εκλεκτά γεωργιανά κρασιά φυσικής οινοποίησης από τη Fro&co, που αναδεικνύουν την ιστορία και την ταυτότητα του γεωργιανού αμπελώνα.

 

Stepa: Η Στέπα Συναντά την Αθήνα με Γεύσεις και Ιστορίες από το Καζακστάν και την Κεντρική Ασία

 

Stepa: Η Στέπα Συναντά την Αθήνα με Γεύσεις και Ιστορίες από το Καζακστάν και την Κεντρική Ασία

 

Ανακαλύψτε τη μαγεία των αυθεντικών γεύσεων του Καζακστάν και της Κεντρικής Ασίας στη Stepa, το supper club που φέρνει κοντά τις κουλτούρες και τις γεύσεις μέσα από μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Σας περιμένουμε να γευτούμε μαζί τη στέπα!

 

Η επόμενη Stepa θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/3. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε μέσω Instagram: @marinka_petridou | @margaritas.dining.afffairs

Οδηγός Γεύσης