Τουρκία: Πτώση 12,7% για τη λίρα, στον απόηχο της σύλληψης Ιμάμογλου

Τουρκία: Πτώση 12,7% για τη λίρα, στον απόηχο της σύλληψης Ιμάμογλου Facebook Twitter
0

Η τουρκική λίρα κατέγραψε σήμερα βουτιά έως 12,7% και άγγιξε νέο ιστορικό χαμηλό στις 42 λίρες έναντι του δολαρίου, με τις μετοχές επίσης να καταγράφουν μεγάλη πτώση, αφού οι αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον βασικό πολιτικό αντίπαλο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η λίρα κινούνταν στο επίπεδο των 38,90 έναντι του δολαρίου στις 12:16 ώρα Ελλάδας, έχοντας ανακτήσει μέρος των απωλειών από το ιστορικό χαμηλό στο οποίο είχε υποχωρήσει νωρίτερα –αλλά και πάλι σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση της από τον Ιούλιο του 2023.

Βουτιά κατέγραφαν και οι μετοχές, αντανακλώντας τις ανησυχίες των επενδυτών για το κράτος δικαίου. Οι τουρκικές μετοχές blue-chip υποχώρησαν σχεδόν κατά 6%, και οδεύουν προς τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή τους από τα τέλη του 2023. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 9,67%. Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι οι συναλλαγές ανεστάλησαν προσωρινά όταν ο γενικός δείκτης BIST 100 σημείωσε πτώση 6,87% στην αρχή της διαπραγμάτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγράφουν ότι ένα παιδί πεθαίνει από ιλαρά κάθε μέρα στο Αφγανιστάν το 2025

Διεθνή / Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγράφουν ότι ένα παιδί πεθαίνει από ιλαρά κάθε μέρα στο Αφγανιστάν το 2025

Έχουν καταγράψει σχεδόν 4.799 περιστατικά παιδιά με ύποπτα κρούσματα ιλαράς τις πρώτες οκτώ εβδομάδες του 2025 σε τρία νοσοκομεία όπου παρέχουν υποστήριξη.
LIFO NEWSROOM
Η Google πληρώνει 28 εκατομμύρια δολάρια σε αγωγή για φυλετική προκατάληψη

Διεθνή / Η Google πληρώνει 28 εκατομμύρια δολάρια σε αγωγή για φυλετική προκατάληψη

Η μήνυση ανέφερε ότι ισπανόφωνοι, Λατίνοι, αυτόχθονες Αμερικανοί εργαζόμενοι ή και από άλλα υπόβαθρα, ξεκινούσαν με χαμηλότερους μισθούς και επίπεδα εργασίας από τους λευκούς και Ασιάτες ομολόγους τους
LIFO NEWSROOM