Live talk show με κινηματογραφικά κλιπ

Live talk show με κινηματογραφικά κλιπ Facebook Twitter
0

Μια πρωτότυπη συζήτηση για μια χώρα σε μετάβαση με τους Claus Leggewie, Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτισμικών Επιστημών του Essen Διονύση Καββαθά, Επ.Καθ. Φιλοσοφίας και Αισθητικής των Μέσων, Πάντειο Πανεπιστήμιο και με το κοινό να επιλέγει επί τόπου με γραφίδες λέιζερ κλιπ, συν-καθορίζοντας έτσι τη ροή των προβολών και της συζήτησης.

 

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012, 20:30

Χώρος: Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000

Σε συνεργασία με το ΒΕΤΟΝ 7

Το LiveTalkShow: Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, και πρωτόγνωρο για τη χώρα μας debate, με ζωντανή διαμόρφωση ροής προβολών, περιεχομένου και συζήτησης καθώς και με χρήση νέων επικοινωνιακών μέσων, μια βιωματική εμπειρία θα μπορούσαμε ίσως να προσθέσουμε, καθώς το γεγονός υπερβαίνει την κλασική έννοια της συζήτησης.

H καινοτόμος αυτή μορφή συζήτησης βασίζεται στο σύστημα Korsakow, το οποίο ανέπτυξε ο media artist Florian Thalhofer και διοργανώνεται τώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γενικώς έχει γίνει γνωστή ως Korsakow Show.

Με τη βραδιά «Τι συμβαίνει. Χρήμα-GR» κλείνει ο κύκλος του κινηματογραφικού εγχειρήματος ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, μια συμπαραγωγή του Goethe-Institut Athen και του Korsakow-Institut (Berlin) που υλοποίησε o Florian Thalhofer.

Πρόκειται για ένα πολύμορφο κινηματογραφικό εγχείρημα για την κρίση, το οποίο αποτυπώνει εντυπωσιακά την παρούσα κατάσταση, όπως τη βιώνουν οι Έλληνες και οι Γερμανοί. Τον πυρήνα αυτής της κινηματογραφικής καταγραφής συνθέτουν συνεντεύξεις, προσωπικές στιγμές κι απόψεις ανθρώπων διαφορετικού προφίλ με τη μορφή σύντομων κλιπ.

Μέσα από αυτά τα clips δημιουργήθηκε σταδιακά ένα μωσαϊκό σκέψεων και εμπειριών για μια χώρα που βρίσκεται σε μετάβαση. Το υλικό εκφράζεται μέσα από πολλές πλατφόρμες (στο διαδίκτυο και σε διάφορες ζωντανές εκδηλώσεις μέσω του συστήματος πολυμέσων και software Korsakow).

Η χαρακτηριστικότερη μορφή του είναι το Live Talk Show που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ