Βιταμίνη D: Πέντε τροφές για να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού

Βιταμίνη D: Πέντε τροφές για να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού Facebook Twitter
Φωτ: Pixabay
0

Πρόσφατη έρευνα ανέδειξε τα οφέλη της υψηλής δόσης βιταμίνης D ως πιθανή «απάντηση» στη σκλήρυνση κατά πλάκας, για ασθενείς που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Εκτός αυτού, η βιταμίνη D συνδέεται με τη ρύθμιση της ποσότητας ασβεστίου και φωσφόρου στο σώμα -συστατικά απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών και των μυών.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Εθνικού Οργανισμού Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, NHS, από τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να παράγουν την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D μέσω της έκθεσης στον ήλιο. Το σώμα συνθέτει τη βιταμίνη όταν το δέρμα εκτίθεται απευθείας στο ηλιακό φως. Γι΄αυτό και τους χειμερινούς μήνες η πρόσληψή της καθίσταται λίγο δυσκολότερη. Μεταξύ Οκτωβρίου και αρχών Μαρτίου, η παραγωγή βιταμίνης D μέσω του ήλιου δεν είναι επαρκής και η έλλειψή της θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας και όταν εντοπιζεται, συνίσταται η άμεση πρόσληψή της, συνήθως μέσω σκευασμάτων.

Για όσους όμως αναζητούν φυσικές πηγές με D, το NHS προτείνει τα παρακάτω τρόφιμα:

  • Λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, σαρδέλες, ρέγγα και σκουμπρί
  • Κόκκινο κρέας
  • Συκώτι (οι έγκυες γυναίκες πρέπει να το αποφεύγουν)
  • Κρόκοι αυγών
  • Εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως ορισμένες μαργαρίνες και δημητριακά πρωινού.
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ