Οι λόγοι για τους οποίους είναι σημαντική η ασφάλεια του κινητού μας

Οι λόγοι για τους οποίους είναι σημαντική η ασφάλεια του κινητού μας Facebook Twitter
1

Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι η καθημερινότητα μίας μεγάλης πλειοψηφίας αποτελείται από τη χρήση smartphones και tablets.

Όσο όμως αυξάνεται ο αριθμός αυτών των συσκευών, τόσο μεγαλώνει  και ο κίνδυνος κυβερνό-επίθεσης, η οποία μπορεί να επιτρέψει την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Όπως αναφέρει το Mashable, ένα παράδειγμα της ραγδαίας αύξησης των smartphones είναι ότι μεταξύ 2010 και 2011, οι πωλήσεις απογειώθηκαν κατά 42%. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πουληθεί 40 εκατομμύρια ταμπλέτες, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την ενεργοποίηση 1 δις συσκευών μέχρι το τέλος του έτους.

Οι επιθέσεις hackers είναι αρκετά διαδεδομένες καθώς το 9% των οργανισμών έχει αντιμετωπίσει κάποιο κακόβουλο λογισμικό εξαιτίας της ελλιπούς ασφάλειας των συσκευών, η οποία προκαλείται τις περισσότερες φορές από τις εφαρμογές.

Η εταιρεία Veracode δημιούργησε το παρακάτω Infographic που μας εξηγεί τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, χρησιμοποιώντας κάποια «έξυπνη» συσκευή:

Mobile Security Infographic 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια