Ο «Μπάμπης» στην Αίγινα ξεκίνησε το 1984, από την κ. Καλλιόπη και τον κ. Μπάμπη ναυτικό, που άνοιγε για 4 μόλις μήνες το καλοκαίρι. Απλό φαγητό, φρέσκο ψάρι και φυσικά το βράδι έκλεινε νωρίς για να πάει η οικογένεια θερινό σινεμά. Με τα χρόνια όμως να περνούν ο «Μπάμπης» άρχισε να γίνεται συνήθεια και να εξελίσσεται, με αγάπη για την ελληνική κουζίνα.
Έτσι πιο κλασικά πιάτα μπήκαν στο μενού. Μαγειρευτά όπως τα γεμιστά, παραδοσιακός μουσακάς, αγαπήθηκαν πολύ και έγιναν bestseller -έτσι, τα βρίσκεις ακόμα και σήμερα αφού έχουν αφήσει εποχή.
Τα ντόπια ψάρια φυσικά δεν σταμάτησαν να υπάρχουν ποτέ, μαγειρεμένα πάντα σε αγνό καθαρό λάδι. Χταπόδι, σαρδέλα, ο γαύρος και το μπαρμπουνάκι το καϊκάτο πάντα πρωταγωνιστές, όπως και οι κατσούλες με την φρέσκια σάλτσα ντομάτας να τις συνοδεύει.
Εάν είσαι τυχερός και υπάρχει ψαριά θα βρεις και φαγκρί ή σαργό, πάντα μαγειρεμένα στη σχάρα.
Από το 2005 το μαγαζί ανέλαβε ο Νίκος ο γιός του Μπάμπη, ο οποίος με την ίδια αγάπη και ζήλο το ανανέωσε βάζοντας τις δικές του καλλιτεχνικές πινελιές στα πιάτα, (χρησιμοποíησε για παράδειγμα πολύ το φιστίκι που είναι και σήμα κατατεθέν της Αίγινας) χωρίς όμως ποτέ να διαπραγματευτεί όσα είχε μάθει, ακολουθώντας τα πιστά.
Φυσικά, η Νατάσσα η αγαπημένη του σύζυγος, η οποία με το ανάλογο μπρίο, το χαμόγελό της, και τη θετική της ενέργεια είναι μία θερμή οικοδέσποινα που θα συναντήσεις ερχόμενος στο μαγαζί και θα σε κατευθύνει για ότι πιο εκλεκτό μπορείς να γευτείς.
Αξίζει να δοκιμάσει κανείς κριθαράκι με γαρίδες και σαφράν, το χταποδάκι με λιαστή ντομάτα, το λινγκουίνι με θαλασσινά και κάρυ, το χταπόδι με βαλσάμικο και μέλι, αλλά και τις πιο πικάντικες γεύσεις όπως τις βουτυράτες γαρίδες τα αχνιστά μύδια, το χταπόδι carpaccio με πίκλα κρεμμυδιού, σεβίτσε φρέσκου ψαριού με μάνγκο, αλλά και το CARPACCIO BLUEFIN TUNA, ένα εξαιρετικό πιάτο.
Φυσικά στο φρέσκο ψάρι ημέρας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν το Φαγκρί, ο Σαργός και η Στήρα.
Από τις 11.00 το πρωί μπορείς να ξεκινήσεις με ούζο και βουτιά στη θάλασσα που είναι στα πόδια σου και να συνεχίσεις με τους μεσημεριανούς μεζέδες.
Από σαλάτες και ορεκτικά θα βρεις αλμύρα τσιγαριαστή με ντοματίνια και σκόρδο, σαλάτα με σπανάκι, τυρόμπαλες επικαλυμμένες με φιστίκι Αιγίνης, και ντομάτα με κρίταμο και ξυνομυζήθρα. Κροκέτα μπακαλιάρου με αγιολί ,φέτα σε κρατσανιστό φύλλο με τσάντνεϊ ντομάτας, όπως και κολοκυθοκεφτέδες (must πιάτο), αλλά και τηγανητή μελιτζάνα με ντομάτα σάλτσα και παρμεζάνα, όλα χειροποίητα.
Φτάνοντας στο απόγευμα, ένα Aperol spritz, ένα Malibu pineapple, ένα Negroni ή κάποιο κρασί είναι ότι πρέπει για να ατενίσεις το ηλιοβασίλεμα.
Η τοποθεσία είναι ιδιαίτερα βολική, αφού βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από το λιμάνι, ενώ η σπιτική κουζίνα εμπλουτισμένη με καινοτόμες πινελιές το κάνει έναν ιδανικό προορισμό που συνδυάζει ξεχωριστές γεύσεις και όμορφη θέα.
Τηλ: 2297 023594
Instagram: Babis Aegina Resto
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0