«Πάμε για Πρωτομαγιά χωρίς κοντομάνικα», έγραψε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας για τον καιρό της 1ης Μαΐου.
Ο μετεωρολόγος προχώρησε σε μία νέα ανάρτηση μέσα από το προφίλ του στο Facebook, ενημερώνοντας πως από την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να αλλάξει και η θερμοκρασία να σημειώσει πτώση.
«Πάμε για Πρωτομαγιά χωρίς κοντομάνικα...» έραψε την Παρασκευή στο Facebook και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:
«Από την Κυριακή το βράδυ αλλάζει ο καιρός. Συγκεκριμένα, ενισχύονται οι βοριάδες στα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και πέφτει 5-6 βαθμούς η θερμοκρασία. Η μόνη περιοχή που θα βρέχει θα είναι η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Με αυτό τον καιρό θα πάμε μέχρι και την Πρωτομαγιά! Ρίξτε και κάτι ελαφρύ πάνω σας...!».

Καιρός: Η πρόγνωση για την Κυριακή
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός της Κυριακής 26 Απριλίου, προβλέπεται άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους αρχικά στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το κεντρικό Αιγαίο και αργότερα κατά τόπους στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι στο Αιγαίο στα 6 με 7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά τους 22 με 23, τοπικά τους 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.