Σαμαράς: «Αν βγούμε τώρα από το ευρώ, θα χάσουμε το 80% του επιπέδου ζωής»

Σαμαράς: «Αν βγούμε τώρα από το ευρώ, θα χάσουμε το 80% του επιπέδου ζωής» Facebook Twitter
7

Δραματική έκκληση προς τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα μέτρα έκανε νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος του. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μέσα σε λίγα χρόνια ο ελληνικός λαός έχει χάσει το 35% του εισοδήματος του, «κάτι που δεν έχει γίνει μεταπολεμικά σε καμία χώρα», αλλά «αν βγαίναμε τώρα από το ευρώ θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε το 2009.»

Επανέλαβε δε ότι δεν πρόκειται να ξανακοπούν μισθοί και συντάξεις και σημείωσε ότι όταν θα πιάσουμε στους στόχους και θα τους ξεπεράσουμε, θα αποκατασταθούν οι αδικίες σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

"Αυτές θα είναι οι τελευταίες τέτοιες περικοπές γιατί άλλες δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η ψήφιση των επόμενων περικοπών πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση. Δεν παλεύουμε μόνο για την εκταμίευση της δόσης. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 31,5 δισ., ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα», είπε επίσης ο πρωθυπουργός που σε ό,τι αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στο αν θα πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία σημείωσε: «Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι αυτή αφορά μόνο τους τραπεζίτες. Χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει οικονομία. Επιστρέφουμε στην εποχή του λίθου».

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι που είναι μαζί μας διστάζουν αλλά κάνω έκκληση να μην κάνουν πίσω και να προχωρήσουμε όλοι μαζί» είπε ακόμη στέλνοντας μήνυμα στους κυβερνητικούς εταίρους και κυρίως στη ΔΗΜΑΡ. «Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να βγούμε από την κρίση;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.


"Σας καλώ να δώσουμε την μάχη όλοι μαζί αποφασιστικά χωρίς μεμψιμοιρία", είπε και κατέληξε "είμαστε η εγγύηση της αναγέννησης αυτού του τόπου"

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM