48ωρη απεργία στο ΙΚΕΑ

48ωρη απεργία στο ΙΚΕΑ Facebook Twitter
1

48ωρη απεργία αποφάσισε για αύριο Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το σωματείο των εργαζομένων στην αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μειώσεις αμοιβών που προωθεί η εταιρεία μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια 24ωρη απεργία ενώ σήμερα έκαναν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το κατάστημα στον Κηφισό.

Η εταιρία σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει μετά την απόφαση της για μειώσεις, αναφέρεται στα για πρώτη φορά ζημιογόνα αποτελέσματα, στην κρίση και στο στόχο τους, που όπως γράφει είναι «η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρείας, προς όφελος των εργαζομένων".

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της εταιρείας και αναφέρει ότι "δεν θα αποδεχθεί καμία απόλυση και θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και τον τελευταίο εργαζόμενο".

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM