Στουρνάρας: «Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για τις φοροαπαλλαγές»

Στουρνάρας: «Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για τις φοροαπαλλαγές» Facebook Twitter
0

Τάση υπαναχώρησης στις προθέσεις του για κατάργηση των φοροαπαλλαγών, έδειξε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο από τη ΔΗΜΑΡ αλλά και από τη Ν.Δ. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπάρχουν περιθώρια ελιγμών, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάσταση της».

Μάλιστα, στέλνοντας μήνυμα στους συγκυβερνητικούς εταίρους είπε ότι «είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας γιατί αυτά τα πράγματα τα έχουμε  συμφωνήσει και ψηφίσει». Τάχθηκε πάντως υπέρ του διαλόγου.

«Πάντα υπάρχουν περιθώρια ελιγμών αλλά πρέπει, όμως, να εξοικονομήσουμε από το φορολογικό νομοσχέδιο γενικότερα, που είναι κομμάτι των 13,5 δισ. ευρώ. Άρα για τα περίπου 2,5 δισ. από το φορολογικό νομοσχέδιο, όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάστασή της», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά ήταν ο Πρωτόπαππας από το ΠΑΣΟΚ που είπε «δεν θα τα ψηφίσουμε» αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης που χαρακτήρισε λάθος το μέτρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM