Τσίπρας: «Δεν μας στηρίζουν τα ΜΜΕ, αλλά έχουμε τη δύναμη των ιδεών μας»

Τσίπρας: «Δεν μας στηρίζουν τα ΜΜΕ, αλλά έχουμε τη δύναμη των ιδεών μας» Facebook Twitter
4

Ενώπιον 3.400 αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την ετοιμότητα του κόμματός του να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «και να τα καταφέρει παρά το γεγονός ότι θα γίνει μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης».

 «Συγκροτούμε ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι του κράτους και του συστήματος», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και περιέγραψε

τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού, αλλά και την επίδραση που επιδιώκει να ασκήσει στις νέες συνθήκες. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον συνδυασμό του πολιτικού στόχου για ανάληψη της διακυβέρνησης με την ταυτόχρονη δράση του κόμματος στην κοινωνία και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι ακολουθεί την γραμμή «ό,τι πουν οι δανειστές», ενώ προέβλεψε και νέα μείωση μισθών.

 «Δεν θέλουμε ένα κόμμα που με έφοδο θα καταλάβει το κράτος, αλλά θέλουμε έναν κομματικό οργανισμό που η δομή του και οι διαδικασίες του να καθρεπτίζουν τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου, θέλουμε ιδεολογική ηγεμονία στο λαό», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορεί να μην έχουμε τη στήριξη των μέσων, την οικονομική δύναμη και τα μέσα των αντιπάλων μας, αλλά έχουμε τη δύναμη των ιδεών μας», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε-σύμφωνα με το ΑΜΠΕ- ότι «από το σύστημα προπαγάνδας του μνημονιακού κατεστημένου, από αυτό το ενιαίο πια κέντρο εκδοτών, καναλαρχών και γραφείων επικοινωνίας των τριών μνημονιακών κομμάτων, το τελευταίο διάστημα εκπορεύεται το ίδιο μονότονο μήνυμα.» Δηλαδή, πρόσθεσε, «αφού απέτυχαν να μας αντιμετωπίσουν με τις ανιστόρητες θεωρίες τους περί των δύο άκρων, σήμερα μας λένε πως θέλουμε να μοιάσουμε με κομμάτια του πολιτικού συστήματος που σήμερα καταρρέει και με τα κόμματα του χθες», διαβεβαιώνοντας ότι «ούτε ανακαίνιση κάνουμε, ούτε η νέα εκδοχή κάποιου άλλου κόμματος είμαστε. Δεν αντιγράφουμε κομματικά μοντέλα, ούτε καν τα δικά μας. Δε βαδίζουμε στη πεπατημένη».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι «αν είχε διαφοροποιηθεί, έστω στα σημεία, την κρίσιμη περίοδο πριν τις εκλογές του Ιούνη, θα είχε γίνει πράξη η μεγάλη πολιτική ανατροπή προς όφελος των εργαζομένων και του λαού».

Για την μετεκλογική στάση του ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πολλοί πιστέψαμε ότι, θα συνειδητοποιήσουν τη βαριά ευθύνη απέναντι στην ιστορία, απέναντι στο λαϊκό κίνημα, απέναντι στην ιστορία του ίδιου του ΚΚΕ, που ποτέ δεν έλειψε από τις μεγάλες μάχες του λαού μας, αλλά διαψευστήκαμε. Μετά τις εκλογές, μας δίνουν την αίσθηση ότι όχι μόνο δεν επιλέγουν να πάρουν, με τις δικές τους διακριτές θέσεις και την ιστορικότητά τους, μέρος σε αυτή τη μεγάλη διαδικασία λαϊκής χειραφέτησης και πολιτικής ανατροπής που λαμβάνει χώρα στο τόπο μας, αλλά επιλέγουν να στέκονται απέναντι».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του, γιατί όπως είπε «μας ενοχλεί και μας πονά ακόμα περισσότερο να βλέπουμε τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Σαμαρά και τους βουλευτές της πλειοψηφίας, να χειροκροτούν μέσα στη βουλή την κυρία Παπαρήγα» και πρόσθεσε ότι «ακόμα και αν η ηγεσία του ΚΚΕ φαίνεται να μην κατανοεί την ιστορική περίοδο που διανύουμε, εμείς από τη μεριά μας θα επιμείνουμε- πρέπει να επιμείνουμε - στη γραμμή της ενότητας των δυνάμεων της αριστεράς, στη γραμμή της ενότητας των λαϊκών δυνάμεων». Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ , τους ζήτησε να συμβάλλουν «στους κοινούς ταξικούς αγώνες, σε ένα μέτωπο κοινωνικό και πολιτικό, σε ένα μέτωπο λαϊκής ενότητας για να αποκρούσουμε τη βαρβαρότητα του μνημονίου».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι χαμένοι θα είναι για μια ακόμα φορά τα ασφαλιστικά ταμεία, η περιουσία των οποίων απειλείται και με δεύτερο δραστικό κούρεμα και λεηλασία, ενώ προέβλεψε ότι «θα έρθουν τα νέα μέτρα για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις πείνας».

Εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης ο κ.Τσίπρας είπε ότι «στη πραγματικότητα δε κυβερνά, παριστάνει ότι κυβερνά» καθώς ακολουθεί πιστά την γραμμή «ό,τι πουν οι δανειστές».

Ο κ. Σαμαράς , είπε ο κ. Τσίπρας, «παριστάνει τον πρωθυπουργό, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά στην τρόικα και οι υπουργοί, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, απλά καλούνται να υπογράψουν διατάγματα και νόμους που άλλοι ετοιμάζουν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αν βασίζεσαι σε αυτή τη δύναμη Αλέξη, ξανασκέψου το! Δεν βλέπω το όραμα, ούτε και το μέλλον να αντανακλάται σε κάποια από τις ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως βλέπω ένα νέο ΠΑΣΟΚ να ευαγγελίζεται κοινωνική δικαιοσύνη, αποκατάσταση της προ του 2009 ευμάρειας κλπ. Όνειρα θερινής νυκτός όλα. Δεν πρόκειται να 'ρθει τίποτα από όλα αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσες φορές να εξαπατηθεί ο λαός απ' το "λεφτά υπάρχουν"; Το ζητούμενο πια είναι να χτίσει αυτή η χώρα υποδομές, οι νέες γενιές να αποκτήσουν μια πιο ουσιαστική παιδεία και να παράξουμε επιτέλους κάτι πρωτογενές σαν έθνος. Χρειαζόμαστε ολοκληρωμένο πλάνο και όραμα για να προχωρήσουμε. Το ακρωτήρι της "καλής ελπίδος" μοιάζει ειρηνικό, αλλά δεν είναι. Θα περάσουμε μεγάλες φουρτούνες αν αποφασίσουμε να βρούμε προς τα εκεί απάνεμο λιμάνι.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ απαντηση για πρακτικα,απλα πολιτικα προβληματα απο ενα κομμα που αυριο θελει να κυβερνησει.....ΚΡΙΜΑ αλλα ουτε ο αντρεαs τοσο λαικιστηs.....Υ.Γ 1:οι εργαζομενοι στον 902 θα παρουν ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΡΑΣ οτι δικαιουνται αντιθετα απο δεκαδεs αλλα μμε-μερικα εκ των οποιων φιλικα στον συριζα....Υ.Γ 2:στο σπιτι του κρεμασμενου(ρ/σ στο κοκκινο-αυγη) δεν μιλανε για απληρωτουs εργαζομενουs...Υ.Γ 3:μολιs δεν ντραπειs να παραδεχθειs οτι το νεο πασοκ ειναι υπερ του καπιταλισμου τα ξεναλεμε.....
ελα.δεν το πιστευω.....το κομμα στο οποιο βρηκε στεγη ολο το πασοκ,το κομμα(νεοπασοκ) που εδωσε βημα στην ξενογιαννακοπουλου,το κομμα που η εφημεριδα του εδωσε βημα στον νικο νικολοπουλο(τηs νδ εκ αχαιαs ορμωμενο),...,.... ενοχλειται που το ΚΚΕ εχει παρεμεινει κομμα με τιs ιδεεs του-συμφωνειs ΄η διαφωνειs-και δεν εχει παθει ομαδικη ανακυβιστηση για να παρει την εξουσια......που εισαι νιοτη που ΄λεγεs πωs θα γινομουν αλλοs.....οχι για τον alexi-αυτοs ειναι μικροs-αλλα για την ναντια(ξερει αυτη) και καποιουs αλλουs....