Ψηφίζουμε αλλά δεν τους εμπιστευόμαστε

Ψηφίζουμε αλλά δεν τους εμπιστευόμαστε Facebook Twitter
1

Κατά δύο μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την εξαμηνιαία δημοσκόπηση της MRB.

Στη σχετική ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 22,1% έναντι  20,1% της Ν.Δ. ενώ στην τρίτη θέση φαίνεται να  «μονιμοποιείται» πλέον –και με διαφορά από τα κόμματα που ακολουθούν-η Χρυσή Αυγή με 9,3%.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει  6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (πριν τις «αναταράξεις»)  5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,4% και το ΚΚΕ (4,2%). Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 2,4%. Αλλο κόμμα απαντά το 3,1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά του από τη ΝΔ και προηγείται με ποσοστό 28,7% έναντι 26,1% (η ΝΔ). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%.

«Καταλληλότερος» είναι και πάλι ο Αντώνης Σαμαράς με  ποσοστό 34,8% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31,1%. Σε ποσοστό 33,6% οι ερωτηθέντες απάντησαν «κανένας από τους δύο».

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτος με 46,2% και διαφορά 17 μονάδων από τη ΝΔ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στην ερώτηση για την ικανότητα διακυβέρνησης των κομμάτων. Εδώ φαίνεται η αμφισβήτηση των ψηφοφόρων στο πολιτικό σύστημα αφού για την ικανότητα διακυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν ισοψηφούν με 18,4% και 18,3% αντίστοιχα. Όμως, το  52,7% απαντά ότι κανένα κόμμα δεν έχει την ικανότητα να κυβερνήσει.!



Ενδιαφέρον έχει και η ερώτηση «για ποιο λόγο στηρίζετε το κόμμα που ψηφίζετε».

Εδώ το 48,6% απάντησε «υποστηρίζω την πολιτική του κόμματος που στηρίζω με σκεπτικισμό γιατί δεν με εκφράζει απόλυτα αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική». Το 35,6% απάντησε «υποστηρίζω με θέρμη την πολιτική του κόμματος το οποίο στηρίζω γιατί πραγματικά με εκφράζει». Τέλος, ποσοστό 15,8% απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια