Άνθιμος: «Ποια περιουσία; Ένα 4% έχει απομείνει…»

Άνθιμος: «Ποια περιουσία; Ένα 4% έχει απομείνει…» Facebook Twitter
6

Το παρόν στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη έδωσε και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος μίλησε και για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας στο thestival.gr. Όπως είπε ο Μητροπολίτης, μόνο το 4% αυτής, έχει μείνει στην εκκλησία και αυτό «χρησιμοποιείται για την διακονία».  "Είμαι 79 ετών και ακούω τα ίδια εδώ και 69 χρόνια. Την περιουσία της Εκκλησίας την παίρνουν, την δίνουν, την αξιοποιούν, δεν την αξιοποιούν... Αν θέλουν τα ακίνητα της Εκκλησίας είναι σαν να καταργούν την ίδια την Εκκλησία. Μιλάμε για μια περιουσία που το 4% που έχει απομείνει, είναι δεσμευμένο από το κράτος".

 

Για τις σχέσεις της εκκλησίας με την Αριστερά ο κ. Άνθιμος είπε ότι «για αυτό βρισκόμαστε εδώ, για να βρούμε κοινά σημεία. Αυτό που μας ενώνει είναι με τους ανθρώπους που ανεξαρτήτως κομματικών διαφορών, κρατούν τη σχέση τους με την εκκλησία, όχι μόνο Πάσχα, Χριστούγεννα αλλά και 15ουστο και Κυριακές και στις καλλίτερες μορφές της ζωής τους, όπως είναι ο γάμος…»

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
"Αν θέλουν τα ακίνητα της Εκκλησίας είναι σαν να καταργούν την ίδια την Εκκλησία"Δεν θέλουμε τα ακίνητά σας (όσα δεν φάγατε για να γίνουν λιμουζίνες, μίτρες, εγκόλπια και ζαρτιέρες) αλλά καλό θα ήταν να πληρώνατε τους φόρους που σας αναλογούν για αυτά και να πληρώνετε οι ίδιοι τους υπαλλήλους σας και όχι οι πάντες - πιστοί τε και άπιστοι.
Εκ του πονηρού τα ανοίγματα στην "αξιωματική αντιπολίτευση" (μην τυχόν και αύριο μεθαύριο... θεός φυλάξοι).Πάω στοίχημα ότι απολυμάνθηκε αμέσως μετά την συναναστροφή με τα μιάσματα.