Πυρκαγιά με ένα νεκρό και 3 τραυματίες, σε ίδρυμα με άτομα με βαριά νοητική στέρηση στον Κορυδαλλό

Πυρκαγιά με ένα νεκρό και 3 τραυματίες, σε ίδρυμα με άτομα με βαριά νοητική στέρηση στον Κορυδαλλό Facebook Twitter
4

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά σε ίδρυμα για ψυχικά ασθενείς και άτομα με νοητική στέρηση, στον Κορυδαλλό. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τέσσερις ασθενείς από τον πρώτο όροφο που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο ένας υπέκυψε ενώ οι τρείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ από το σαλόνι στον πρώτο όροφο του ιδρύματος «Αθηνά» και επεκτάθηκε γρήγορα. Η πυροσβεστική διενεργεί προανακριτική έρευνα για να διαπιστώσει τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Όπως δήλωσε στο newpost, η επιστημονικώς υπεύθυνη του οικοτροφείου «Αθηνά», κυρία Εύα Κορομηλά, «όλοι οι εργαζόμενοι προσπαθήσαμε να φροντίσουμε και να σώσουμε τους ενοίκους από την πυρκαγιά. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε παρά το γεγονός ότι είμαστε επί οκτώ μήνες απλήρωτοι και το υπουργείο Υγείας καθυστερεί την χρηματοδότηση. Οι εργαζόμενοι του οικοτροφείου παραμένουμε συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις μας».   

Το οικοτροφείο «Αθηνά» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε., είναι μονάδα υψηλού βαθμού προστασίας, λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2004 στον Κορυδαλλό και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ψυχαργώς Β' φάση. Παρέχει υποστήριξη, θεραπεία και κυρίως προοπτικές ενσωμάτωσης στην κοινότητα, σε δεκαπέντε άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές, που έζησαν για χρόνια σε ψυχιατρικά ιδρύματα. 

Σε παλαιότερες ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι είχαν, σύμφωνα με το newpost, κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι «οι οικονομικές δυσκολίες που αυτόν τον καιρό αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι οδηγεί στη μείωση της απαραίτητης ψυχικής ενέργειας για το σημαντικό έργο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.» Παράλληλα γνωστοποιούσαν ότι κινδυνεύουν από αγωγές εξώσεων ενώ σημείωναν ότι-λόγω της υποχρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας- αδυνατούσαν να πληρώσουν βασικά λειτουργικά έξοδα όπως λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, τροφοδοσία, συντήρηση κτιρίου, θέρμανση, καθημερινές ανάγκες. 

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM