"Αναποτελεσματικός" ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός

"Αναποτελεσματικός" ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός Facebook Twitter
1

Από τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ φοροδιαφυγής, μόλις 130 εκατομμύρια ευρώ έχουν βεβαιωθεί και μόλις 97 εκατομμύρια έχουν δεσμευθεί από την Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, όπως αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής Παναγιώτης Νικολούδης.

Ο κ. Νικολούδης χαρακτήρισε άδικο, ασταθές και μη αποτελεσματικό τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό που λειτουργεί στη χώρα μας, ενώ αποκάλυψε ότι ανάμεσα στις 497 ύποπτες υποθέσεις που έχει εντοπίσει η Αρχή, υπάρχουν φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν εισόδημα 7.500 ευρώ και οι καταθέσεις τους ανέρχονται σε 350.000 ευρώ! Αναφερόμενος δε στα περίπου 30.000 κατατεθειμένα "πόθεν έσχες" όπου έχουν εντοπιστεί 337 παραβιάσεις, είπε ότι ανάμεσά τους είναι πόθεν έσχες Γενικών Γραμματέων, μηχανικών και δημοσιογράφων, με τον Γιάννη Δημαρά από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ζητά την κατάθεση των σχετικών ονομάτων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της real πάντως, ο πρόεδρος της Αρχής υποστήριξε ότι ουδέποτε έλαβε το σύνολο ή και μέρος της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ για έλεγχο, ωστόσο διενεργεί διασταυρώσεις σχετικά με 54.000 ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα όσων απέστειλαν υψηλά ποσά εμβασμάτων στο εξωτερικό από το 2009 ως τώρα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM