UPDATE: Παρουσία Σαμαρά η υπογραφή της συμφωνίας COSCO - HP

UPDATE: Παρουσία Σαμαρά η υπογραφή της συμφωνίας COSCO - HP Facebook Twitter
0

Παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και υπουργών της κυβέρνησης, υπογράφηκε η συμφωνία ανάμεσα στην COSCO και την Hewlett Packard για τη μεταφορά εμπορευμάτων μέσω του Πειραιά. Εντός του μήνα αναμένεται να υπογραφεί και η συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πρόκειται για μία συμφωνία, που αναμένεται να μετατρέψει τον Πειραιά σε βασικό κόμβο διακίνησης προϊόντων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για μία νέα αρχή για τον Πειραιά αλλά και για την οικονομία, τονίζοντας ότι με αυτήν την εξέλιξη ο μεγαλύτερος λιμένας της χώρας εδραιώνεται στον διεθνή χάρτη των παγκοσμίων μεταφορών. Η σημερινή συμφωνία ειναι απόδειξη οτι οι Ελληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε τη δύσκολη αυτή στιγμή, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και εστίασε στις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη επένδυση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν για την ανεργία μαγικές λύσεις, μόνο δυναμικές συνεργασίες, δυναμικές κινήσεις προς όφελος της κοινωνίας μας»,

Η συμφωνία προβλέπει, τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας HP να διανέμονται, θαλάσσια με πλοία από την Ασία στο terminal της Cosco, και σιδηροδρομικά προς την κεντρική και ανατολική Ευρώπη από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα εμπορεύματα θα φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά και αφού θα φορτώνονται σε βαγόνια μέσω σιδηροδρομικής σύνδεσης και αλλαγής μηχανών στην Ειδομένη και θα περνούν στα Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία και Τσεχία.

Η συμφωνία συμπίπτει με την ολοκλήρωση της γραμμής του Ικονίου που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με τα διευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα και θα επιτρέψει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δημιουργήσει ολοκληρωμένες εφοδιαστικές αλυσίδες από τον Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ