Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ: «Ζητήσαμε 2 δις από την Ελλάδα και μας είπε όχι»

Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ: «Ζητήσαμε 2 δις από την Ελλάδα και μας είπε όχι» Facebook Twitter
21

Στην Ελλάδα επέρριψε ευθύνες για την τωρινή κατάσταση της Κύπρου ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρης Χριστοφόρου, μιλώντας σε εκπομπή του ΡΙΚ. Ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι η Κύπρος ζήτησε 2 δις από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, «που θα έσωζαν την κατάσταση», αλλά όπως υποστήριξε, ο κ. Προβόπουλος ήταν άτεγκτος. «Έτσι πήγαμε στη Ρωσία» είπε ο αντιπρόεδρος στου ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι με το PSI η Ελλάδα κούρεψε 5 δις κυπριακών χρημάτων αλλά αρνήθηκε να δώσει τα 2 πίσω. Όπως μάλιστα τόνισε, η Ελλάδα είχε χρησιμοποιήσει τα 41 από τα 50 δις του μηχανισμού και  είχε διαθέσιμα τα 9. Το θέμα των 2 δις που ήθελε η Κύπρος είχε δημοσιευτεί ως πληροφορία κατά την πρόσφατη επίσκεψη Αναστασιάδη στην Αθήνα, όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Εν τω μεταξύ σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής, ο υπουργός Οικονομίας κ. Στουρνάρας ουσιαστικά «κάρφωσε» την κυπριακή κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τη θέση Σόιμπλε ότι η αρχική πρόταση του Γιούρογκρουπ ήταν να κουρευτούν μόνο οι καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ και ήταν η Κύπρος που δεν δέχτηκε. Να σημειωθεί ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει όσα είπε ο Σόιμπλε "μεγάλο ψέμα και κατασκευασμένη είδηση."

Στην ερώτηση «γιατί ψήφισε υπέρ του σχεδίου η Ελλάδα», ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η απόφαση ελήφθη εκτός της αίθουσας του Γιούρογκρουπ και όταν επέστρεψαν στην αίθουσα η πρόταση παρουσιάστηκε ως κοινή πρόταση που αποδεχόταν και η Κύπρος. «Ο κ. Αναστασιάδης στο διάγγελμα του παρουσίασε την πρόταση αυτή ως την καλύτερη δυνατή, πώς να την καταψηφίσουμε εμείς;», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Για την τωρινή κατάσταση στην Κύπρο ο κ. Στουρνάρας είπε ότι όταν ψηφίζεις όχι, τότε πρέπει να έχεις να παρουσιάσεις και μια εναλλακτική πρόταση.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM