Ελεύθερος ο σκύλος που γάβγισε στην Τρόικα

Ελεύθερος ο σκύλος που γάβγισε στην Τρόικα Facebook Twitter
6

Ελεύθερος πρόκειται να αφεθεί ο Ρούμπι, ένας από τους τρείς σκύλους που γάβγισαν στην Τρόικα, στην πρόσφατη επίσκεψη της στο υπουργείο Οικονομικών. Η «σύλληψη» του έλαβε διαστάσεις, κυρίως στα social media, καθώς είχε γραφτεί ότι τα μέλη της Τρόικα διαμαρτυρήθηκαν για τα σκυλιά και αυτή η διαμαρτυρία, οδήγησε στο να μεταφερθεί ένα από αυτά στον καταυλισμό που διατηρεί ο Δήμος Αθηναίων στα Μέγαρα.

Δεν πρόκειται πάντως για αδέσποτα αφού τα σκυλιά-θαμώνες της πλατείας-φέρουν κολάρο με τα τηλέφωνα αυτών που τα φροντίζουν.

 

Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων, η μεταφορά του Ρούμπι στις εγκαταστάσεις των Μεγάρων έγινε κατόπιν καταγγελίας πολίτη. Η Εφημερίδα των Σκύλων, έγραψε ότι ο συγκεκριμένος πολίτης εμφανίστηκε στις υπηρεσίες του δήμου και διαμαρτυρήθηκε ότι του επιτέθηκε σκύλος στην πλατεία Συντάγματος. Η αρμόδια υπηρεσία έψαξε στην πλατεία και εντόπισε τον Ρούμπι. Όμως, οι περίοικοι της οδού Ερμού που φροντίζουν τα σκυλιά διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας, ότι ο Ρούμπι δεν κυκλοφορεί στο Σύνταγμα, αλλά σε δρόμους πιο κάτω και ότι δεν είναι επιθετικός με τους ανθρώπους, άρα δεν είναι ο δράστης.

Τελικά σήμερα απελευθερώθηκε ο σκύλος μετά από απόφαση 5μελούς επιτροπής που έκρινε τη συμπεριφορά του ενώ εν τω μεταξύ στα blogs γραφόταν ότι το σκυλί προοριζόταν μέχρι και για ευθανασία. Η φήμη αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, κάτι που ανάγκασε τον Δήμαρχο Αθηναίων να στείλει tweet με το οποίο διέψευδε κάτι τέτοιο.

"Σκυλιά που δαγκώνουν πρέπει να παρακολουθούνται επί δεκαπενθήμερο. Αν είναι καλά επιστρέφουν στην πόλη. Αυτό προβλέπει ο νόμος", έγραψε ο κ. Καμίνης.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM
Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ελλάδα / Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ο 47χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγκρατούμενούς του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM
Νέα πρόκληση από τον εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει άγρια σε γυναίκα;»

Ελλάδα / Νέα πρόκληση από τον εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει άγρια σε γυναίκα;»

Η εξέταση της μάρτυρα από τον εισαγγελέα πήρε ιδιαίτερη τροπή όταν της ζητήθηκαν λεπτομέρειες για το περιστατικό. Ο διάλογος που ακολούθησε προκάλεσε αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από Σαντορίνη:

Ελλάδα / Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Καλύτερα να προλαμβάνουμε γεγονότα παρά να τρέχουμε να τα αντιμετωπίσουμε

«Να διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά τους κατοίκους που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι στο πλευρό τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Με την ευκαιρία να πουμε κάτι σωστό... Καταστηματάρχες στο Σύνταγμα (όχι μόνο στην Ερμού αλλά και στους άλλους δρόμους) φροντίζουν αδέσποτα έχω δει σε αρκετά σημεία πιατάκια με ξηρά τροφή.Η δημοτική αστυνομία εξετάζει και τα αδέσποτα αν είναι υγιή (δεν ξέρω αν τα στειρώνει κιόλας). Κάποια στιγμή είχα κάτσει να πάρω μια ανάσα σε ένα παγκάκι της πλατείας Συντάγματος πριν συνεχίσω τις δουλειές μου. Είδα ένα δημοτικό αστυνομικό με κάποια κυρία με πολιτικά (ίσως κτηνίατρο) να εξετάζουν τα αδέσποτα. Μάλιστα στο διπλανό παγκάκι ήταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων τουριστών (μάλλον αμερικάνοι) και άκουσα την κυρία να δειχνει ένα σκύλο στο γρασίδι και να του λέει ότι όσο αυτός έλειπε είδε τον αστυνομικό (policeman τον έλεγε δεν ήξερε ότι είναι δημοτική αστυνομία) να πλησιάζει το σύλο και την εντυπωσίασε που ο σκύλος του έκανε χαρές. Φέυγοντας το ζευγάρι ο κύριος γυρισε σε μένα και μου είπε ότι έχουμε υπέροχη χώρα. Δεν ξέρω αν τον εντυπωσίασαν τα αξιοθέατα ή η συμπεριφορά στα αδέσποτα. Που να ήξεραν οι άνθρωποι τι γίνεται αλλού.
Ο Ρουμπι ειναι ένας καταπληκτικός σκύλος που συχνάζει στην Ερμού,πάντα μαζί με το φίλο του, τον Καισαρα! Ειναι παρά πολυ φιλικός δεδομένου οτι βρίσκεται πάντα ανάμεσα σε κόσμο! Αν πήγε να δαγκωσει κάποιον, μάλλον εκείνος θα έκανε κάτι και θα τον πείραξε. Τα αδέσποτα ειναι από λίγα σε αυτή την πόλη που - με ενα πολύ συγκινητικό τροπο- μας θυμίζουν τη σχέση μας με τη φύση και την ανθρωπιά...Α! Και τα άνθη των νεραντζιών που άρχισαν αυτήν την εβδομάδα να ευωδιαζουν στους δρόμους του κέντρου...