Μετά θάνατον ψηφιακή ζωή

Μετά θάνατον ψηφιακή ζωή Facebook Twitter
0
Μετά θάνατον ψηφιακή ζωή Facebook Twitter

Η Google βρήκε ένα νέο τρόπο να φροντίσει το μέλλον ενός λογαριασμού, όταν πλέον ο χρήστης του εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Σύμφωνα με το Verge, ένας Διαχειριστής Ανενεργού Λογαριασμού, διαθέσιμος στις ρυθμίσεις του Google, επιτρέπει τον καθορισμό ενός περιθωρίου από τρεις μέχρι έξι μήνες. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα ο χρήστης δεν συνδεθεί, η Google θα ειδοποιεί έναν επιλεγμένο τηλεφωνικό αριθμό ή email. Θα μπορούν επίσης να προστεθούν μέχρι και δέκα επαφές, οι οποίες θα ειδοποιούνται με ένα ειδικά γραμμένο για την περίσταση email, και στις οποίες προαιρετικά θα δίνεται πρόσβαση στα δεδομένα των υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται. Και αφού γίνουν όλα αυτά, η Google θα μπορεί να προχωρήσει στο τελευταίο βήμα: τη διαγραφή του λογαριασμού, αφού πλέον θα έχουν ειδοποιηθεί όλες οι επαφές.

Η Google δεν είναι η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί έναν «διακόπτη θανάτου», ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται ανενεργούς λογαριασμούς μετά το θάνατο του κατόχου. Ακόμα και αν υπάρχει όμως μια συγκεκριμένη κατεύθυνση που ακολουθείται, κολοσσοί όπως το Facebook θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο να μετατρέπουν τους λογαριασμούς των χρηστών που έχουν πεθάνει, από σελίδες με συνεχή ροή σε «ψηφιακά μνήματα».

Μέχρι σήμερα η Google βασιζόταν σε «εγκεκριμένους αντιπρόσωπους» του θανόντα, οι οποίοι θα έπρεπε να υποβάλουν μια αίτηση για να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς του. Τώρα περνάει στο επόμενο επίπεδο, αφού με τον «Διαχειριστή Ανενεργού Λογαριασμού» δημιουργεί ένα ψηφιακό αντίστοιχο μιας πραγματικής διαθήκης.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ