Η Θάτσερ προφήτεψε την κρίση του ευρώ

Η Θάτσερ προφήτεψε την κρίση του ευρώ Facebook Twitter
2

 

Η Θάτσερ προφήτεψε την κρίση του ευρώ Facebook Twitter

Η αμφιλεγόμενη Μάργκαρετ Θάτσερ είχε σταθερές απόψεις για το ευρώ και την νομισματική ένωση και δεν έκρυβε τα λόγια της. Όπως σχολιάζει άρθρο του Business Insider, «Μπορεί να δίχασε την κοινή γνώμη, αλλά όλοι οφείλουν να της αναγνωρίσουν ότι είχε πέσει διάνα όταν έλεγε πως το Ευρώ θα αποδειχτεί καταστροφικό».

Περιγράφοντας τότε τα προβλήματα που θα δημιουργούσε κατά την άποψη της το Ευρώ, η Θάτσερ ισχυριζόταν πως στη Γερμανία θα δημιουργούσε τριβές η αναπόφευκτη ανάγκη για μεγαλύτερο πληθωρισμό, ενώ τα φτωχότερα κράτη θα κατέληγαν να είναι μη-ανταγωνιστικά και θα χρειάζονταν διασώσεις δύσκολα επιτεύξιμες.

Το δημοσίευμα παραθέτει αυτούσια τα αποσπάσματα των ομιλιών της βαρώνης που περιγράφουν τους παραπάνω ισχυρισμούς της.

Ήταν τελικά τόσο προβλέψιμη και τόσο προδιαγγεγραμμένη η πορεία του Ευρώ, ή η Θάτσερ είχε μαντικές ικανότητες;

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Κι ένα μικρό παιδί θα μπορούσε να προβλέψει πως μια νομισματική ένωση μεταξύ χωρών τόσο διαφορετικών όσο η Ελλάδα με τη Γερμανία, θα μπορούσε να πετύχει μόνο αν ακολουθούσε και πολιτική ένωση. Προσωπικά πίστεψα στο ευρώ γιατί θεωρούσα ότι είναι το πρώτο βήμα προς μια πολιτική ενοποίηση, πράγμα βέβαια που απέχει πολύ απ' τη πραγματικότητα...
σε βρισκω λιγο αντιφατικο σε αυτο που εγραψεςωστοσο δε το θεωρω αρνητικο. Αντιθετως, πιστευω οτι εκφρασες τις προσμονες πολλων, που αν και μαλλον ητο ουτοπικες..Βεβαια, ελπιζω σκοπος σου ειναι να μη μειωνεις τη κριση της Θατσερ για τη προβλεψη της για το Ευρω, καθοτι παρα πολλα κρατη το θεωρησαν η καλυτερη λυση για την οικονομια τους..Ποσο μαλλον που ακομα και στα μεσα της δεκαετιας του 2000, και αλλα κρατη ζητουσαν να εισχωρησουν στην Ευρωζωνη..τεσπα..το πλεον σημαντικοτερο ειναι να δουμε τωρα πως θα ξεσκατωθουμε..