Update: Τουλάχιστον 40 νεκροί από το σεισμό στο Ιράν

Update: Τουλάχιστον 40 νεκροί από το σεισμό στο Ιράν Facebook Twitter
1

Update: Στα 7,8 Ρίχτερ δίνει το μέγεθος του σεισμού στο Ιράν η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ενώ η κρατική τηλεόραση της χώρας μεταδίδει ότι υπάρχουν τουλάχιστον  40 νεκροί, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις. Στο Πακιστάν, όπως μεταδίδει το RT, υπάρχουν 20 νεκροί. Η ένταση του σεισμού ήταν τέτοια που εκκενώθηκαν γραφεία στο Αμπου Ντάμπι ενώ επηρεάστηκαν και κτήρια στο Νέο Δελχί. Ο σεισμός με επίκεντρο κοντά στα σύνορα του Ιράν με το Πακιστάν ήταν ο μεγαλύτερος τα τελευταία 40 χρόνια, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του BBC στην Τεχεράνη.

 

Ο σεισμός χτύπησε στην επαρχία Σιστάν Μπαλουχιστάν περίπου στις 15:14 (1044 GMT), κοντά στις πόλεις Khash, με πληθυσμό περίπου 180.000 κατοίκους, και Saravan με 250.000.


Στις 13:44 ώρα Ελλάδας σημειώθηκε ισχυρός σεισμός έντασης 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα σύνορα μεταξύ Ιράν και Πακιστάν.

Η ακριβής τοποθεσία του σεισμού βρίσκεται στην περιοχή που φαίνεται στην εικόνα, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 100 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Μέση Ανατολή καθώς και στο Νέο Δελχί. Το σεισμό κατέγραψαν οι κάμερες στο στούντιο τηλεοπτικού σταθμού στο Νέο Δελχί.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM