Tagesspiegel: «Όλοι πετούν προς την Ελλάδα»

Tagesspiegel: «Όλοι πετούν προς την Ελλάδα» Facebook Twitter
2

Με αυτό τον τίτλο η εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel αναφέρεται στα θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό καθώς αναμένεται φέτος να ταξιδέψουν στη χώρα μας 2,5 εκατομμύρια Γερμανοί, αριθμός-ρεκόρ.

Όπως σημειώνει η Ντόιτσε Βέλε, ο δημοσιογράφος συνομιλεί με τον επικεφαλής του ταξιδιωτικού γραφείου Attika -Reisen, Μιχάλη Καραβά, ο οποίος δηλώνει ότι οι κρατήσεις είναι κατά 40% αυξημένες σε σχέση με το 2012 και συμπληρώνει ότι η Ελλάδα βιώνει μια αναγέννηση ως προς τη ζήτηση από τους Γερμανούς τουρίστες σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Χαρακτηρίζει πάντως τη μείωση που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ως το «απόλυτο δράμα».

Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι όλα τα τουριστικά πρακτορεία στη Γερμανία καταγράφουν αύξηση κρατήσεων για την Ελλάδα και έχουν αυξήσει τη συνεργασία με ξενοδοχειακές μονάδες κυρίως σε νησιά με παράδοση στο μαζικό τουρισμό όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα, ενώ εμφανίζονται και νέοι προορισμοί όπως π.χ. η Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με το αρθρογράφο- που υπολογίζει το συνολικό αριθμό τουριστών οι οποίοι θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα στα 17 εκατομμύρια,- «από κάθε άποψη, θα είναι μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM