Δυσφορία στις ΗΠΑ μετά την αποστολή ρωσικών πυραύλων στη Συρία

Δυσφορία στις ΗΠΑ μετά την αποστολή ρωσικών πυραύλων στη Συρία Facebook Twitter
0

Την έντονη δυσαρέσκεια τους για την αποστολή ρωσικών πυραυλικών συστημάτων στο καθεστώς Άσαντ, εκφράζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η προμήθεια οπλικών συστημάτων ενθαρρύνει το συριακό καθεστώς και συμβάλει στην παράταση της εμφύλιας σύγκρουσης, επεσήμανε ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, προϊστάμενος του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Πρόκειται για ατυχή απόφαση που ενισχύει το καθεστώς και παρατείνει τα δεινά. Είναι άκαιρη και πολύ ατυχής απόφαση», ανέφερε ο στρατηγός Ντέμσεϊ.

Η αμερικανική αντίδραση έρχεται λίγες ώρες μετά την άκαρπη προσπάθεια του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, να πείσει τη ρωσική κυβέρνηση για την διακοπή της αποστολής οπλικών συστημάτων στο καθεστώς Άσαντ.

Η Ρωσία από την πλευρά της, κάνει λόγο για εκπλήρωση προηγούμενων συμβατικών υποχρεώσεων της.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι νεκροί από την διετή συριακή σύγκρουση είναι περισσότεροι από 80.000.

Το ανθρωπιστικό δράμα των προσφύγων συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι Σύροι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο. Ο συνολικός αριθμός τους όμως εκτιμάται πολύ μεγαλύτερος καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που δεν έχουν καταγραφεί.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM