Παραμένει έκρυθμο το κλίμα σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Παραμένει έκρυθμο το κλίμα σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα Facebook Twitter
0

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το κύμα διαδηλώσεων στην Τουρκία. Σε κουρδική γειτονιά της Κωνσταντινούπολης οι δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποιούν δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακρυά, στην πλατεία Ταξίμ, οι διαδηλωτές παραμένουν. Οπαδοί αντίπαλων ποδοσφαιρικών ομάδων ενώθηκαν φωνάζοντας «Ταγίπ παρατήσου». Χειρότερη είναι η κατάσταση στην Άγκυρα. Οι συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας είναι εκτεταμένες.

Οι αστυνομικοί και εκεί χρησιμοποιούν δακρυγόνα και κανόνια νερού, με τους διαδηλωτές να επιτίθενται στα οχήματα της αστυνομίας. Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε τέλος στις φήμες που έκαναν λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2015, όπως είναι προγραμματισμένο.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του κεντρικού συμβουλίου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι στην πλατεία Γκεζί τελικά θα γίνει μουσείο και όχι εμπορικό κέντρο.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ